Belastingplannen 2023

Begin juni kwam de Voorjaarsnota 2022 uit. Op Prinsjesdag (20 september 2022) werd er nog meer bekendgemaakt over de belastingplannen voor 2023. 

Welke plannen hebben gevolgen op HR-gebied? Op deze themapagina zetten we alles wat jij als werkgever moet weten overzichtelijk op een rij.

Webinar De invloed van Prinsjesdag op het HR beleid van 2023

Dinsdag 20 september was het Prinsjesdag! Op donderdag 29 september gaan wij tijdens een webinar in op de nieuwe plannen en de aandachtspunten voor HR professionals. Laat je in 45 minuten bijpraten over de plannen rondom o.a. flexibele arbeid, mobiliteit, thuiswerkvergoeding en de werkkostenregeling. Kennisexpert Jan Dekkema behandelt de belangrijkste veranderingen en legt uit wat dit betekent voor jouw HR-beleid van volgend jaar.

  • In 45 minuten inzicht in de plannen voor 2023
  • Alle belangrijke HR-topics 
  • Gratis consult van Jan Dekkema na afloop

Aanmelden

 

Jan Dekkema.png

Alle HR-plannen uit het Belastingplan 2023 op een rij

Op Prinsjesdag 2022 heeft het kabinet het Belastingplan 2023 bekendgemaakt. Er staan heel wat plannen in met gevolgen op HR-gebied. Wat houden deze HR-plannen in en waar moet je rekening mee houden als HR-professional? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

HR-plannen 2023

Wat we nu weten over de CO2-heffing

Het kabinet broedt er al een tijdje op: de CO2-heffing voor werkgevers. Eigenlijk moest de nieuwe wet al in 2022 ingaan, maar door de lange kabinetsformatie is dat niet gelukt. Nu gebeurt het naar verwachting per 1 januari 2023. Wat weten we inmiddels over de CO2-heffing en waar moet je als werkgever rekening mee houden? We delen het met je in deze blog.

CO2-heffing

Meer over de belastingplannen voor 2023

Dit houdt de beperking van de 30%-regeling in

Er komt een beperking van de 30%-regeling aan, zo laat het kabinet weten in de Voorjaarsnota 2022. Deze staat ook wel bekend als de expatregeling. Wat is de situatie nu, wat gaat er veranderen en wat betekent dat voor jou als werkgever? In dit artikel lees je alle details.

Beperking 30%-regeling

Alles over de verhoging van de onbelaste kilometervergoeding per 2023

In de Voorjaarsnota 2022 kondigt het kabinet aan dat de onbelaste reiskostenvergoeding omhoog gaat. Wat houden de nieuwe regels precies in en wat zijn de gevolgen voor jou als werkgever? In deze blog lees je alle details.

Verhoging km-vergoeding

Wat je moet weten over de verhoging van het minimumloon vanaf 2023

Het minimumloon, ook wel bekend als WML (Wettelijk Minimumloon), gaat de komende jaren omhoog. Dat staat in de Voorjaarsnota 2022 van het kabinet. Hoe zit het precies met die verhoging en wat is de impact op jou als werkgever? Je leest het hieronder.

Verhoging minimumloon

De 4 belangrijkste HR-plannen uit de Voorjaarsnota

Begin juni kwam de Voorjaarsnota 2022 uit. Daarin staan de voorgenomen belastingplannen voor 2023. Hoe zit het precies met de besluitvorming rondom deze plannen? En nog belangrijker: welke plannen hebben gevolgen op HR-gebied?

Voorjaarsnota 2022

Op de hoogte blijven van de HR-plannen voor 2023?

Alles wat we nu weten over de voorgenomen belastingplannen voor 2023, is dus nog niet definitief. De komende tijd wordt er steeds meer bekend. Wil je graag op de hoogte blijven? Vul het formulier hieronder in, dan ontvang je alle actuele informatie meteen in je mailbox.

Heb je vragen over dit artikel, of heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld het aanpassen van je HR-processen? Neem dan contact met ons op, onze specialisten helpen je graag.

Contact met Visma | YouServe

Ja, houd mij op de hoogte van de HR-plannen voor 2023:

* Verplichte velden