Connectiviteit

Jouw HR-data waar je dit nodig hebt

In de HR-administratie beheer je de gegevens van je medewerkers. Maar vaak zijn er ook andere applicaties waarin deze gegevens nodig zijn. In de praktijk betekent dit: dubbel invoeren, met een grotere kans op fouten en veel verloren tijd. Onze domain API’s koppelen je HR-administratie en alle gewenste applicaties op diverse HR-domeinen. Hierdoor heb je alle benodigde personeelsinformatie automatisch beschikbaar waar deze nodig is. Volledig AVG-proof, veilig, snel en slim.

Download infosheet

Digitization bundel: slimme services om jouw HR te digitaliseren

Meer regie door slimme API’s tussen HR-systemen

Veel HR-afdelingen hebben verschillende oplossingen voor de taken die bij HR zijn belegd. Denk aan de HR-administratie, payroll, verzuim, learning, flex benefits en recruitment. Door API’s kun je deze systemen slimmer met elkaar laten ‘praten’. API’s leggen een koppeling tussen verschillende systemen, zodat deze gegevens met elkaar kunnen uitwisselen en met elkaar kunnen communiceren.

Bij Visma | YouServe betekent dit dat je vanuit onze HR-software Youserve HR Core verbindingen legt met jouw systemen op diverse HR-domeinen, bijvoorbeeld je verzuim-, recruitment- en/of leersysteem. Zo is relevante informatie uit HR Core automatisch beschikbaar in andere HR-applicaties, zoals je verzuimoplossing. Dit bespaart heel veel werkt. Je hoeft gegevens niet meer handmatig over te typen, voorkomt fouten en verbetert op een makkelijke manier de snelheid van werken.

Wat zijn de voordelen van de inzet van API's?

VYS_Speedometer.png
Werk sneller met verschillende HR-systemen

Wil je vanuit je recruitment software een kandidaat aanmaken als nieuwe medewerker in je HR-administratie? Dankzij API’s is informatie uit het ene systeem snel en makkelijk toegankelijk in andere systemen.

Approval.png
Vertrouw op actuele informatie

Heeft iemand aangegeven ontslag te nemen? Zorg dan dat deze informatie automatisch wordt ingeladen in andere systemen. Door informatie automatisch door te zetten naar alle benodigde applicaties, werk je in alle systemen met eenzelfde waarheid.

privacywetgeving.png
Verbeter de dataoverdracht naar derde partijen

Gevoelige informatie wordt veilig, compliant en AVG-proof naar de Belastingdienst, het UWV en/of de pensioenverzekeraar gestuurd.

Aan de slag met connectiviteit

Aan de slag met API's

Visma | YouServe heeft jarenlange ervaring om complexe HR-landschappen te vereenvoudigen. Dat doen we door het koppelen van jouw HR-administratie aan de systemen die je gebruikt op diverse HR-domeinen. In de volgende zeven domeinen hebben wij API’s beschikbaar:

 • Identity and Access Management (IAM)
 • BI systems
 • Learning
 • Verzuim
 • Workforce management
 • Payroll
 • Recruiting

Een eenmalige koppeling volstaat om de gewenste data naar andere applicaties te pushen. 

Verzekerd van veilig data-overdracht

Vanuit de AVG zijn er regels verbonden aan het inrichten en inzetten van API’s. Uiteraard voldoen de domain API’s van Visma | YouServe hieraan, zodat veiligheid gegarandeerd is. 

 •  
  • Doelbinding gegarandeerd
   Met doelbinding wordt bedoeld dat applicaties alleen persoonlijke gegevens mogen ophalen en verwerken voor welbepaalde en gerechtvaardigde doeleinden. De Domain API’s van Visma | YouServe dwingen doelbinding af door voor de meest gebruikte systeemsoorten, - denk aan leer- of verzuimsystemen - een API aan te bieden die alléén toegang biedt tot persoonsgegevens die passen bij het doel van dat systeem.

  • Open standaarden
   De API’s zijn gebouwd op basis van REST-principes en de OpenAPI Specification 3.0 (OAS3.0) specificatie. Hierdoor zijn de API’s voorspelbaar en is de beschrijving goed leesbaar, waardoor ontwikkelaars gemakkelijk zelf een integratie tot stand kunnen brengen. Dankzij de OAuth 2.0 standaard kunnen organisaties een applicatie eenvoudig en veilig toegang geven tot specifieke gegevens, zonder hun gebruikersnaam en wachtwoord uit handen te geven.

  • Veiligheid en beschikbaarheid
   De AVG vereist ook goede beveiliging bij uitwisseling persoonsgegevens om datalekken en onwettige verwerking te voorkomen. Om veiligheid en beschikbaarheid te garanderen werkt Visma | YouServe met bewezen technieken en standaarden. Wij maken gebruik van HTTPS, zodat een afnemer zeker weet dat deze tegen Visma | YouServe praat en het transport niet af te luisteren is. Met de inzet van de industriestandaard OAuth2 bepaalt Visma | YouServe wie die API benadert (authenticatie). Via onze API gateway voorkomen we dat een afnemer je omgeving ‘overvraagt’. Zo zetten wij in op maximale veiligheid en beschikbaarheid van jouw data.

Meer weten?

Heb je interesse in domain API’s? Of wil je er eerst meer over weten? Neem dan contact met ons op en we vertellen je graag over de mogelijkheden.

Neem contact op

 

Infosheet YouServe bundel