Digitaal onboarden

Eenvoudig en efficiënt onboarden van nieuwe medewerkers

Het onboardingstraject start wanneer de kandidaat ‘ja’ heeft gezegd tegen jouw organisatie. Een spannende stap voor elke kandidaat. Als organisatie wil je dat het onboarden van jouw nieuwe talent op rolletjes loopt. Dit is een complex proces, waarbij het zaak is om de juiste informatie correct en efficiënt in alle benodigde systemen te zetten.

Visma | YouServe digitaliseert het onboardingstraject voor jouw organisatie. Wij helpen je bij een goede en zorgeloze start. Dit betekent dat het onboardingsproces volledig digitaal verloopt. En de juiste informatie tijdig en correct in jouw HR-administratie staat. Snel, eenvoudig en foutloos.

Online demo

Digitization bundel: slimme services om jouw HR te digitaliseren

Hoe werkt digitaal onboarden?

Stap 1:

Registratie van de vacature

De HR-professional registreert de vacature in de onboardingsmodule, een uitbreiding van je HR-software. Deze vacature fungeert als onboardingsformulier. Voor iedere vacature wordt een unieke URL gecreëerd.

Stap 2:

Link delen met de kandidaat

De link naar het onboardingformulier deel je met de kandidaat die daadwerkelijk bij jouw organisatie in dienst komt. Dat kan natuurlijk per e-mail, maar ook via whatsapp.

Stap 3:

Invullen van het onboardingsformulier

De kandidaat kan op elk willekeurig device het onboardingsformulier invullen met alle benodigde gegevens. Verzenden maar!

Stap 4:

Verwerking van de gegevens

Na verzending van de gegevens wordt de kandidaat automatisch als medewerker aangemaakt in de HR-software HRYou. Daar kan het indiensttredingsproces vervolgd worden.

De voordelen van digitaal onboarden

 • Onboarding zonder AMS/Recruitment oplossing
  Door het aanmaken van de vacature in het onboardingsproces, neem je de nieuwe collega direct op in jouw organisatie. Meteen gelinkt aan de juiste afdeling, zodat noodzakelijke goedkeuringsworkflows automatisch gestart kunnen worden.

 • Eenmalige registratie van gegevens
  Doordat de kandidaat zijn of haar gegevens heeft vastgelegd, worden deze automatisch overgenomen in het vervolgproces. Het is niet nodig om de gegevens later nog eens in te vullen of te kopiëren.

 • Any device
  Jouw nieuwe medewerker kan op ieder device (mobiel, tablet, laptop, desktop) het onboardingsformulier invullen.

 • Automatische ID-scanning
  Door de kandidaatgegevens aan te leveren vanuit het onboardingsproces, wordt het ID-bewijs automatisch gecontroleerd én daarna toegevoegd aan het personeelsdossier.

Meer weten?

Heb je interesse in het digitaliseren van je onboardingsproces? Of wil je er eerst meer over weten? Neem dan contact met ons op en we vertellen je graag over de mogelijkheden.

Neem contact op

 

Infosheet YouServe bundel