Flex Benefits
regie over je flexibele arbeidsvoorwaarden

Extra dagen bijkopen? Een fiets kopen via je werk? Of een studieplan vastleggen? Allemaal voorbeelden van flexibele voorwaarden. Wil je hier gebruik van maken, dan is vaak een bezoekje aan de afdeling HR nodig. Met de Flex Benefits software van Visma | YouServe hoeft dit niet meer. Medewerkers regelen zelf online hun flexibele arbeidsvoorwaarden. Bij het indienen van een keuze ziet de medewerker daarbij direct de netto gevolgen. Is de keuze definitief? Dan wordt deze automatisch verwerkt in de HR- en salarisadministratie.

Download infosheet

Flexibele arbeidsvoorwaarden software
Opsomming usp's Flex Benefits software

Met Flex Benefits:

  • Kiezen medewerkers zelf hun eigen flexibele arbeidsvoorwaarden
  • Zien medewerkers direct het effect op het netto
    salaris
  • Is het niet nodig om de HR-afdeling controles achteraf te laten uitvoeren
  • Worden keuzes rondom flexibele voorwaarden
    naadloos doorgevoerd in de salarisverwerking en de verlofadministratie

Online demo

Win-win voor medewerker én werkgever

Het aanbieden van flexibele arbeidsvoorwaarden sluit aan bij de wens van medewerkers om zelf regie te voeren over hun loopbaan, arbeidsvoorwaarden en werktijden. Door keuzevrijheid te bieden zorg je voor meer gemotiveerde medewerkers en word je als werkgever aantrekkelijker. Zo ben je beter in staat om talent aan te trekken én te binden aan jouw organisatie.

Flexibele arbeidsvoorwaarde - Win-win voor medewerker én werkgever
Flexibele arbeidsvoorwaarden | Persoonlijk keuzebudget en mobiliteitsbudget

Persoonlijk keuzebudget en
mobiliteitsbudget

Maakt jouw organisatie een persoonlijk keuzebudget of mobiliteitsbudget mogelijk? Met Flex Benefits regelen medewerkers eenvoudig zelf de uitruil van hun flexibelearbeidsvoorwaarden. In een keuzebudget zet de medewerker een deel van de arbeidsvoorwaarden in voor de aankoop van één of meerdere (meestal onbelaste) doelen. Voorbeelden van arbeidsvoorwaarden zijn bovenwettelijk verlof, vakantietoeslag, eindejaarsuitkering of een bepaald percentage van het brutoloon. Een mobiliteitsbudget is een persoonsgebonden budget voor werk-gerelateerd vervoer. Hiermee kiest een medewerker de meest geschikte vervoersvorm voor zijn woon-werkverkeer en eventuele zakelijke kilometers.

Tijdsbesparend door een efficiënter proces

Het verwerken van gemaakte keuzes in flexibele arbeidsvoorwaarden is voor veel HR-afdelingen een tijdrovende klus. Met Flex Benefits maken jouw medewerkers hun keuzes direct in de software. Dient de medewerker een keuze in, dan wordt de leidinggevende actief geïnformeerd en kan deze de aanvraag eenvoudig goedkeuren. Visma | YouServe Flex Benefits biedt informatie over de verschillende regelingen. Is een keuze wettelijk niet mogelijk of heeft het impact op het salaris? De software signaleert het automatisch. Dit scheelt aanzienlijk in het aantal vragen dat bij jouw HR-adviseurs terecht komt.

Flexibele arbiedsvoorwaarden | Tijdsbesparend door een efficiënter proces

Meer weten?

Heb je interesse in onze Flex Benefits software? Neem contact op en we leggen je alles uit over de mogelijkheden.

Neem contact op