Wat is HR consultancy?

In veel organisaties is HR de spin in het web, ambitieus en een afdeling met veel doelstellingen. Om de HR-uitdagingen aan te kunnen gaan is het beschikbaar hebben van de juiste kennis en kunde de sleutel. De praktijk laat zien dat het beschikken over gekwalificeerd HR-personeel en specialistische kennis in veel organisaties niet vanzelfsprekend is. De inzet van HR consultancy kan je werk uit handen nemen en helpen met het realiseren van je HR-doelstellingen. Onder HR consultancy verstaan we HR-advies en inzet van specialistische kennis voor het optimaliseren van processen, ondersteuning bij complexe vraagstukken en specifieke thema’s. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vraagstukken rond arbeidsrecht, wetgeving, inrichting van nieuwe arbeidsvoorwaarden of subsidies. Maar ook aan het opleiden van collega’s, inrichten en verbeteren van werkprocessen. 

Benieuwd wat Visma | YouServe voor jou kan betekenen? Neem dan contact op!

Neem contact op

Is HR consultancy wat voor jouw organisatie?

Visma | YouServe biedt advies en specialistische kennis. Daarmee helpen we HR met het inrichten, verdiepen en uitvoeren van HR-vraagstukken en -processen. Er zijn natuurlijk allerlei vraagstukken waarbij we je graag bij helpen. Via een adviesgesprek kun je samen met een HR consultant de behoefte vaststellen. Een andere eenvoudige manier om te starten is het invullen van een van onze scans. Is de werkkostenregeling (WKR) in jouw organisatie bijvoorbeeld goed ingericht? Via een korte vragenlijst onderzoeken we of jouw organisatie de werkkostenregeling goed heeft ingericht en of er (proces-)verbeteringen zijn door te voeren. Deze verbeteringen leveren mogelijk direct besparingen op in af te dragen belasting (eindheffing WKR). Op basis van jouw uitkomst nemen we contact met je op en spreken een aantal zaken verder in detail door. Ontdek in 3 minuten zelf of jouw organisatie de werkkostenregeling goed heeft ingericht.

WKR scan

HR consultancy van Visma|Youserve

Subsidieregelingen

Organisaties met medewerkers hebben recht op diverse premievoordelen. Omdat er veel verschillende wetten en regelingen zijn, weten organisaties niet altijd waar zij aanspraak op kunnen maken. Soms door het ontbreken van kennis, maar  ook kan het zijn dat Finance en HR niet altijd optimaal samenwerken. Hierdoor betalen organisaties vaak duizenden euro’s te veel aan premies. Wij helpen je om de administratieve organisatie op orde te brengen door het vinden van besparingen. Ook regelen wij het aanvragen van de gelden en de terugvorderingen bij de Belastingdienst.

Procesverbetering

Vaak zijn HR-processen op een bepaalde manier ingericht en wordt er al jaren zo gewerkt. Maar is dit wel de beste manier? En haal je het optimale uit de software? Onze ervaren consultants kunnen als sparringpartner voor jouw organisatie optreden. Gezamenlijk  bekijken we op basis van onze best practices wat de beste procesinrichting (workflow inrichting) is en optimaal rendement oplevert voor jouw organisatie. Natuurlijk nemen we ook de implementatie en adoptie van de geoptimaliseerde processen voor onze rekening.

Interim HR & Payroll Services 

Wij bieden interim professionals die snel beschikbaar zijn. In de praktijk zien we dat onze professionals veel waarde toevoegen in organisaties: bij het opleiden van collega’s, inrichten en verbeteren van werkprocessen of een frisse blik hoe je bepaalde zaken beter kan organiseren. In ons uitgebreide netwerk staat altijd iemand voor je klaar met de juiste kennis en ervaring voor jouw vakgebied en organisatie. We houden van korte lijnen tussen de HR- en salarisprofessionals, Visma | YouServe en opdrachtgevers. Het matchingsproces is op basis van no cure no pay.

Voordelen:

  • Realiseer kostenbesparingen door inbreng van onze kennis en kunde;

  • Specialistische kennis en kunde om je HR-ambities te realiseren;

  • Procesoptimalisatie waardoor jouw HR-professionals  effectiever kunnen werken;

  • Creëer tijd voor medewerkers om meer waarde toe te voegen aan werk en organisatie;

  • Ontzorgt HR bij specialistische vraagstukken.

Meer weten?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Contact