HR-outsourcing

Je HR-administratie slim geregeld

Zijn je HR-medewerkers veel tijd kwijt met de registratie van in- en uitdiensttreding, ziekte, veranderingen van persoonsgegevens en andere administratieve taken? Visma | YouServe heeft jarenlange ervaring om de HR-administratie voor jouw organisatie uit handen te nemen. Op deze manier blijft er in jouw organisatie meer tijd over voor het echte mensenwerk dat HR is.

Download infosheet

Outsourcing HR-adminstratie
5 redenen om je HR uit te besteden

5 redenen voor human resource outsourcing

Een veranderende arbeidsmarkt vraagt om aanpassingen in je bedrijfsstrategie. Processen outsourcen kan dan een oplossing zijn. Hierbij besteed je bepaalde taken uit aan externe specialisten. Deze 5 tekenen wijzen erop dat dit ook voor jouw bedrijf een goed idee is.

Redenen outsourcing

Uitbesteding iets voor jou?

Doe de scan en ontdek of outsourcing iets voor jouw organisatie kan betekenen.

Doe de scan

Onze HR-outsourcing diensten

Voor de uitbesteding van jouw HR-administratie hebben wij 5 oplossingen met een complete en efficiënte dienstverlening tegen een vast tarief. Bij elk van deze oplossingen kun je vertrouwen op onze jarenlange ervaring met het voeren van HR-administraties en het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van HR-software.

HR-administratie uitbesteden

Verlicht de werkdruk op de backoffice van HR en houd medewerkers tevreden door HR-processen uit te besteden die veel tijd kosten, weinig energie opleveren of waar specialistische kennis voor nodig is.

 

HR ServiceDesk

Zorg dat HR altijd bereikbaar is om vragen over de personeels- en salarisadministratie af te vangen.

Meer over HR ServiceDesk

Application Management HR/Payroll

Laat het applicatiebeheer over aan experts. En zorg dat je HR-software je HR-strategie optimaal ondersteunt. 

Meer over Application Management HR/Payroll

Voordelen

 • Verhoog de kwaliteit van je HR-administratie
  Je profiteert van de jarenlange kennis en ervaring op het gebied van outsourcing. We zorgen ervoor dat deze kennis goed wordt gedeeld aan alle betrokken specialisten. Door de vergaande digitalisering, automatisering en de inzet van slimme dienstverlening zorgen we dat processen in de HR-administratie beter verlopen.
 • Meer tijd voor strategische HR-activiteiten 
  De werkdruk op de HR-afdeling rondom de operationele werkzaamheden is minder hoog, waardoor de focus op écht belangrijke projecten kan liggen.
 • Profiteer van schaalbare HR-kosten die meebewegen met jouw organisatie
 • Je betaalt voor de gehele dienstverlening een vast bedrag per medewerker per maand, waardoor je kosten meebewegen met de groei of krimp in je organisatie. Elke maand worden de kosten opnieuw bepaald en afgerekend.
 • Waarborg de continuïteit van de dienstverlening
  HR-managers zijn verzekerd van een volledige personeelsbezetting bij ziekte, vakantietijd, verloop of pensionering. De standaardisatie van de processen verbetert bovendien de continuïteit. Systemen zijn altijd up-to-date als het gaat om wet- en regelgeving. 

 

Alrik Boonstra HR outsourcing Jumbo

Alrik Boonstra, Jumbo

"Dat je basisprocessen binnen HR geruisloos lopen, is je licence to operate. We zetten daarom outsourcing en digitalisering in, maar we denken ook heel slim na over ons HR operating model."

Lees het verhaal van Jumbo

Administratieve ontzorging

Als je kiest voor het uitbesteden van je HR-administratie, ondersteunen wij medewerkers in de hele loopbaan met administratieve handelingen die voorbij komen. Hierbij gaan wij ervan uit dat medewerkers gebruikmaken van de HR-software van Visma | YouServe.

graphic-Outsourcing HR admin-employee lifecycle.png

VYS_Integration.png

Fase 1: Instroom

Als een nieuwe medewerker in dienst komt zijn er veel administratieve handelingen nodig. De nieuwe medewerker wordt geregistreerd in de HR-software, er is een digitale arbeidsovereenkomst nodig en alle benodigde én ondertekende HR-documenten moet gecontroleerd en toegevoegd worden aan het digitale dossier

Innovation.png

Fase 2: Doorstroom

Eenmaal in dienst wijzigt het personeelsdossier regelmatig. Medewerkers verhuizen, krijgen promotie, gaan meer of juist minder werken, stappen intern over naar een andere afdeling, worden zwanger, ziek óf gaan een grote wereldreis maken. Stuk voor stuk situaties waarvoor administratieve handelingen nodig zijn in de HR-software. Door het outsourcen van je HR-administratie zorgt Visma | YouServe ervoor dat elk digitaal personeelsdossier in lijn is met de actuele situatie van een medewerker.

 

Team.png

Fase 3: Uitstroom

Het netjes afronden van een arbeidsovereenkomst betekent het administratief doorknippen van behoorlijk wat lijntjes. Bij het outsourcen van je HR-administratie zorgen wij dat het contract officieel wordt ontbonden. Daarnaast is het de vraag welke regelingen zijn getroffen voor het woon-werkverkeer. Indien gewenst zorgen wij dat het abonnement op het OV, de leaseregeling en mogelijke boetes op leaseauto’s netjes afgerond worden. Gaat iemand onverhoopt ziek uit dienst, dan is het belangrijk dat een soepele overgang naar de WAO/WIA in gang wordt gezet. Dit alles kun je allemaal uit handen geven.

Hoe borg je een succesvol uitbestedingstraject?

Ben je overtuigd van de kansen en voordelen die het uitbesteden van jouw HR-processen kan bieden? Tegelijkertijd realiseer je je ook dat dit grote impact heeft op jouw organisatie. Maar waar moet je als uitbestedende partij aan denken vóór en gedurende het uitbestedingstraject om een succesvolle HR uitbesteding te realiseren en te borgen? In de whitepaper 8 voorwaarden voor een succesvol uitbestedingsproject beschrijven we 8 aandachtspunten, verwoord in 8 voorwaarden voor een succesvolle HR outsourcing.

Voorwaarden outsourcingstraject

Ontdek de mogelijkheden

Neem contact met ons op en we leggen graag uit hoe outsourcing de slagkracht in jouw organisatie kan vergroten.

Neem contact op

Wil je ook je salarisadministratie uitbesteden? Lees hier alles over het uitbesteden van de salarisadministratie.