Interview met

Porsche Centrum
Gelderland
Sander Heere
After-Sales manager

Producten in deze case

Visma|YouServe Interim Services

Case in het kort

Porsche Centrum Gelderland wilde haar HR-afdeling professioneler organiseren. Daarvoor was specifieke kennis van HR-systemen noodzakelijk. Visma|YouServe Interim Services bood uitkomst.

Sander Heere is After-Sales manager bij Porsche Centrum Gelderland en Porsche Classic Center Gelderland en heeft het dealerbedrijf van de Duitse sportwagens in korte tijd zien uitgroeien tot de grootste van Europa. De organisatie is inmiddels uitgebreid met een volwaardig schadeherstelbedrijf en een zelfstandige shop voor verkoop en onderhoud van klassieke Porsches. Samen met eigenaar Mark Wegh is Sander ook verantwoordelijk voor het personeelsbeleid.

“In 2006 zijn we gestart met 9 personeelsleden en inmiddels zijn het er meer dan 90. We kunnen HR er niet meer even bij doen en hebben daarom een beroep gedaan op Visma|YouServe Interim Services. De salarisverwerking verliep al via Visma|YouServe en onze boekhouder wilde er graag iemand bij met zowel kennis van HR als van de systemen. Wij hebben toen een aanvraag ingediend bij Visma|YouServe Interim Services en zijn zo bij HR- en salarisspecialist Jeroen terecht gekomen.

Professionalisering personeelsbeleid

De initiële opdracht zat vooral in de hoek van digitalisering. In een organisatie waar we met de meest moderne apparatuur werken, wilden we af van allerlei papieren processen en formulieren op doordrukvelletjes. Daarnaast was ons personeelsbeleid echt toe aan verdere professionalisering. Arbeidscontracten werden nog steeds opgesteld in eenvoudige Word-templates en afspraken met personeelsleden over bijvoorbeeld loopbaanontwikkeling vonden plaatsen aan de koffietafel zonder dat er iets werd vastgelegd.

“Je treft Jeroen soms zomaar naast een monteur onder een Porsche, terwijl hij iets toelicht over een verlofaanvraag.”

Porsche Centrum Gelderland

Porsche Centrum Gelderland is een onafhankelijke dealer van Porsche en de grootste in Europa. Binnen de vestiging in Heteren zijn behalve het dealerbedrijf, een eigen schadeherstelbedrijf ook een stand-alone showroom voor de verkoop en onderhoud van klassieke Porsches gevestigd. De organisatie is in 2006 gestart met negen medewerkers en ruim tien jaar later is dat aantal vertienvoudigd. De salarisverwerking verloopt via BPO van Visma|YouServe en met de hulp van Visma|YouServe Interim Services is dit jaar Self Service voor verlof succesvol uitgerold.

Onze HR moest dus in lijn komen met de rest van de organisatie en bovendien wilden we snel schakelen. Jeroen heeft ons hierbij enorm geholpen. Niet alleen met zijn kennis en ervaring van HR en Youforce, maar vooral door in gesprek te gaan met de monteurs en zich te laten zien op de werkvloer. Hij is in korte tijd ons uithangbord voor HR geworden. Je kunt Jeroen zomaar naast een monteur onder een Porsche aantreffen omdat hij iets toe wil lichten over een verlofaanvraag.

HR 2.0 in een patatkraam

We zijn gestart met de uitrol van Self Service voor verlof, omdat we zo min mogelijk papier willen gebruiken in ons bedrijf en dus ook niet voor verlofaanvragen. Daarnaast moest de hele werkwijze een stuk eenvoudiger worden en transparant voor het management. Het proces is zo ingericht dat alles nu wordt vastgelegd in Youforce. En omdat het ook werkt op smartphone en tablet, kan iedereen er altijd en overal bij.

Toegevoegde waarde Visma|YouServe Interim Services

De toegevoegde waarde van Visma|YouServe Interim Services zit vooral in het totaalpakket. We zijn hartstikke blij met de uitrol van Self Service voor verlof en kunnen niet wachten om ook de personeelsdossiers te digitaliseren. Maar ook de vastlegging van contracten, carrièrepaden van monteurs en verzuim zijn nu veel beter geregeld. We besparen enorm veel tijd doordat alle informatie meteen voor handen is en er voor medewerkers geen verwarring ontstaat over gemaakte afspraken. En als er toch nog vragen zijn, kunnen we altijd bij Jeroen terecht, zelfs als het niks met Porsche te maken heeft. Dat zorgt niet alleen voor efficiency maar ook voor tevreden gezichten op de werkvloer.

“We besparen enorm veel tijd doordat alle informatie meteen voor handen is en voor medewerkers ontstaat geen verwarring over gemaakte afspraken.”

Op weg naar een volledig digitale organisatie

In een organisatie die altijd op volle toeren draait voor onze klanten zijn we erg blij dat we twee dagen per week versterking krijgen. Dankzij Visma|YouServe Interim Services hebben we de juiste persoon voor de job gevonden en daardoor kunnen we vooruitgang boeken. Hoe we straks verder moeten als het contract afloopt? Daar hebben we eerlijk gezegd nog niet over nagedacht. We willen graag volgende stappen zetten naar een volledig digitale organisatie en daaruit volgt dat we meer HR-processen via Self Service beschikbaar gaan stellen. Daarbij zullen we Jeroen de eerste tijd nog hard nodig hebben.”