Restaurant Company Europe (RCE):

“Betere HR-processen die aansluiten op onze werkwijze."

Interview met

Jeanneke van Emst- de Rooij,
Directeur HRM
Restaurant Company Europe (RCE)

Producten en diensten in deze case

  • Procesverbetering
  • Selfservice en personeelsdossier
  • Payroll-outsourcing

Case in het kort

Visma | YouServe heeft het HR-systeem aangepast en geoptimaliseerd voor Restaurant Company Europe (RCE). RCE is het overkoepelende moederbedrijf van horecaconcepten als Loetje, Happy Italy, Stan, Beers & Barrels en Popo The Mexican.

Voor welke vraag heeft RCE contact gezocht met Visma | YouServe?

RCE is dagelijks bezig om haar gasten de juiste guest journey te geven. Sinds 2018 werkt RCE met de software van Visma | YouServe. Door de enorme groei die RCE doormaakt ontstond de behoefte om de HR-processen zoveel mogelijk te automatiseren, te standaardiseren en te optimaliseren. Belangrijke voorwaarde voor ons was het gebruiksgemak, omdat de uitvoering van de HR-werkzaamheden in de organisatie zijn belegd. Daarbij wilden we vaste keuzes bieden conform ons HR-beleid en afwijkingen borgen met een extra controle.

Op welke manier heeft Visma | YouServe geholpen met jullie HR-uitdagingen?

We zijn gestart met workshops. De consultants van Visma | YouServe hebben ons helemaal meegenomen in alle mogelijkheden van het systeem. Daarbij konden wij expliciet aangeven wat voor ons belangrijk was bij de inrichting van de HR-software. Visma | YouServe heeft voor RCE het systeem aangepast en op maat gemaakt. Hierdoor sluit de software goed aan bij de werkwijze binnen onze horecavestigingen.

Kun je iets vertellen over waar je nu staat?

Alle horecalocaties  werken nu met aangepaste HR-processen. De locatiemanagers zijn goed in staat om met vereenvoudigde HR-processen te werken. En de medewerkers hebben gemakkelijk toegang tot het eigen personeelsdossier. Daarnaast hebben we de salarisadministratie uitbesteed wat een stuk ontzorging biedt voor zo'n grote groep medewerkers.

Restaurant Company Europe (RCE)

Met meer dan 2800 medewerkers, werkzaam bij 75 restaurant en café locaties is RCE de grootste horecagroep van Nederland. RCE bestaat pas sinds 2018 en breidt steeds verder uit. Om dit zo goed mogelijk te stroomlijnen werken de locatiemanagers dankzij Visma | YouServe met verbeterde HR-processen. Selfservice-functionaliteit geeft de medewerker eenvoudig toegang tot het personeelsdossier. Daarnaast verzorgen de payroll-specialisten van Visma | YouServe de uitvoering van de salarisadministratie.

“De consultants van Visma | YouServe hebben ons helemaal meegenomen in alle mogelijkheden van het systeem.

Daarbij konden wij voor de inrichting expliciet aangeven wat voor ons belangrijk was conform het HR-beleid."

Hoe word je hierbij ondersteund door Visma | YouServe?

Er is een team vanuit Visma | YouServe dat nauw samenwerkt met onze payrollspecialisten. Ze zorgen dat de verloning er twee keer per maand goed uitgaat. De Service Delivery Manager is de schakel tussen Visma | YouServe en RCE om alle tijdlijnen te controleren. Maar ook om HR-processen naadloos te laten aansluiten bij de ontwikkelingen die spelen. Door het  regelmatige contact blijven verbeteringen op de radar.

Welke verbeteringen zien jullie nog meer op het gebied van HR?

De horeca blijft een uitdagende branche, zeker vandaag de dag. Het is vandaag solliciteren en morgen beginnen. We zijn bezig om samen met Visma | YouServe te kijken hoe we onze andere systemen kunnen koppelen via API’s. Waarbij er natuurlijk de uitdaging ligt dat we werken met verschillende leveranciers en software-programma’s. Door deze koppelingen kunnen we binnen een uur schakelen, waardoor de onboarding van nieuwe medewerkers enorm verbetert. Dus de medewerker solliciteert en kan een uur later al aan de slag.

Tenslotte, hebben jullie nog tips voor andere organisaties op het gebied van HR?

Probeer de basisprocessen zo gestandaardiseerd mogelijk op te zetten. Dan kan je vanuit daar eventueel verder bouwen. Werken vanuit een goede basis zorgt ervoor dat de processen overzichtelijk en beheersbaar blijven.