Het is feest! Visma | YouServe bestaat één jaar. Met 550 medewerkers en 1800 klanten is het eerste jaar als een raket gegaan. We blikken daarom terug naar het afgelopen jaar. Wat ging er goed en waar liggen juist de uitdagingen?

Gepubliceerd op: 14 oktober 2022

Simon Kornblum; director sales, portfolio & marketing bij Visma | YouServe vertelt over het eerste jaar van Visma | YouServe. Hij was op 11 oktober 2022 te horen bij De Ondernemer Live, op New Business Radio. Luister deze uitzending terug.

Afb Simon 2.jpg

Wat doet Visma | YouServe precies?

Simon Kornblum: “Visma | YouServe is een HR- en payroll dienstverlener en levert verschillende HR-producten en diensten, waarmee bedrijven hun HR goed georganiseerd kunnen krijgen. Zo hebben bedrijven meer tijd om zich te focussen op de HR-kerntaak: het binnenkrijgen van de juiste mensen en het behouden en doorontwikkelen daarvan.”

Hoe ging de afsplitsing van Visma | Raet? 

“Visma | YouServe is in 2021 afgesplitst van Visma | Raet om de zakelijke markt te bedienen. De primaire focus ligt op het bedienen van bedrijven tussen de 250 tot 2500 medewerkers. De afsplitsing met Visma | Raet voelde niet zo zeer als een afscheid, maar meer als een nieuwe start. Het was een goed besluit doordat Raet zich hierdoor meer kon focussen op haar nieuwe core business, namelijk de publieke markt. En YouServe op de zakelijke markt.”

Waar zijn jullie het meest trots op?

“We zijn er trots op dat we de grootste scale-up zijn die er op dat moment was in Nederland. We zijn met 550 collega’s gestart, dat zie je niet vaak! Dit is zeker iets om trots op te zijn. We zijn met een heel toegewijd team met dezelfde passie en focus begonnen en willen allemaal hetzelfde bereiken. In een kleiner bedrijf is dat misschien wat makkelijker te organiseren, maar met 550 collega’s is dat best een uitdaging. Als we hierop terug kijken dan is de start gelukkig heel prettig gegaan.’’

Waar lagen de uitdagingen in het eerste jaar?

“Eén van de uitdagingen lag vooral in het ontvlechten van alle systems, HR, finance, productie systemen en klantdata uit het CRM. Daarnaast lopen grotere organisaties het risico in een soort van cadans te komen. Kleinere organisaties zijn wendbaarder en kunnen daardoor beter en sneller inspelen op de marktbehoeften. Dit was ook een van de redenen om Visma | Raet te splitsen zodat ieder een eigen focus heeft.”

Wat is het effect van de krappe arbeidsmarkt?

“Het effect van de krappe arbeidsmarkt is voor ons tweeledig. Aan de ene kant is het een kans. Onze klanten lopen namelijk tegen hetzelfde vraagstuk aan: hoe halen we de juiste mensen met de juiste kennis en toewijding binnen én hoe behoud je ze? Aan de andere kant is het voor ons ook een uitdaging. Want hoe zorgen wij ervoor dat we zelf de juiste talenten krijgen en behouden? Wij onderscheiden ons daarin met onze bedrijfscultuur. Mensen zijn je grootste kapitaal. Het is voor ons belangrijk dat je bij een bedrijf werkt waar je enthousiast over bent, jezelf kunt ontwikkelen, kunt doorgroeien en ook het gevoel hebt dat je de kwaliteiten die jij bezit, kwijt kunt in een vertrouwde omgeving. Onze bedrijfscultuur verbindt en dat maakt het een hele fijne werkplek. Dat geldt niet alleen voor Visma | YouServe, maar voor alle Visma bedrijven. Daarnaast springt ons goede arbeidsvoorwaardenpakket eruit en de mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen. Hier wordt dan ook tijd, ruimte en budget voor vrijgemaakt.”

Waarom zou je als ondernemer voor Visma | YouServe kiezen?

“Het is ontzettend belangrijk dat HR en payroll goed georganiseerd is. Zeker nu op dit moment met wat er in de markt aan de gang is. Je moet de talenten binnenhalen, maar ze ook blijven boeien zodat je de mensen binnen kan houden. Een goed HR- en payroll proces is daarin voorwaardelijk. Wij leveren een combinatie van producten en diensten waarmee dit goed geregeld is. Software kan je ver brengen, maar software op zichzelf doet het niet direct. Je moet jouw proces configureren in de software en de mensen vaardig maken om met de software te werken. Je kan pas vliegen op het moment dat mensen, middelen en processen goed zijn ingeregeld. Visma | YouServe draagt daaraan bij door naast de software, de processen goed in te richten en de administratieve uitvoering te geven aan HR- en payroll-professionals.”, aldus Kornblum.