Dirk Dekamarkt

Nieuws

Supermarktketens Dirk en DekaMarkt besteden HR- en payroll-activiteiten uit aan Visma | YouServe

 

Ruim 23.000 medewerkers worden verloond als onderdeel van een omvangrijke outsourcingsovereenkomst voor HR- en payrolling

Amsterdam, 2 november 2023 - Detailresult, de serviceorganisatie voor de supermarktketens Dirk en DekaMarkt, gaat een groot deel van haar HR- en payroll-processen uitbesteden aan Visma | YouServe, full service HR & payroll dienstverlener. Het outsourcen van HRM is het gevolg van de splitsing van Detailresult, de verzelfstandiging van de supermarktketens en een strategische heroverweging waarbij beide supermarktconcerns zich nog nadrukkelijker willen focussen op de core business. Zij vonden in Visma | Youserve een betrouwbare HR-partner met een compleet dienstenpakket en overtuigende referenties. 

Meer autonomie Dirk en DekaMarkt door outsourcing HR en payroll

De supermarktketens hebben besloten om een deel van de dienstverlening van Detailresult Services (DRS) uit te besteden en om een ander deel onder te brengen binnen Dirk en DekaMarkt. Met dit besluit zullen Dirk en DekaMarkt weer meer autonomie verkrijgen over de dienstverlening, hun processen en meer werkzaamheden zelf gaan uitvoeren. Voor HR-diensten is gericht gezocht naar een gespecialiseerde outsourcing partner. Er volgde een marktconsultatie waarna de keuze is gevallen op Visma | Youserve, dat twee jaar geleden is afgesplitst van HR-dienstverlener Visma | Raet. 

HR-fundament verstevigen

“De samenwerking met Dirk en DekaMarkt is een mooie mijlpaal waarop we trots zijn en helemaal past bij ons als HR en Payroll dienstverlener”, vertelt Simon Kornblum, directielid van Visma | Youserve. “Vanaf 1 september verzorgen wij voor ruim 23.000 medewerkers de volledige HR- en payroll. Ik ben ervan overtuigd dat Dirk en DekaMarkt door deze samenwerking het HR-fundament in hun organisaties verder verstevigen en nog beter kunnen omgaan met de uitdagingen in de huidige arbeidsmarkt.” 

Polo Pieters, Manager HR DekaMarkt: “Met Visma | YouServe hebben we gekozen voor een professionele HR & Payroll dienstverlener die deze processen en de dienstverlening aan onze medewerkers verder kan verbeteren en optimaliseren.”

Martijn Sleven, Manager HR Dirk van den Broek sluit zich hierbij aan: “In Visma | YouServe hebben wij een partner gevonden die ons niet alleen ontzorgt op de administratieve HR-processen, maar ook kan helpen onze stevige ambities te realiseren.”

Meer weten?

Wil je meer weten over de samenwerking of het uitbesteden van HR en salarisadministratie? Of heb je hulp nodig bij het inrichten van jouw HR-organisatie? We staan voor je klaar. Neem contact met ons op, dan helpen we je zo snel mogelijk verder.

Contact met Visma | YouServe