HR Chatbot wet- en regelgeving

Persbericht

Visma YouServe lanceert HR Chatbot wet- en regelgeving

 

Nieuwe tool biedt HR-professionals ondersteuning bij het naleven van actuele en complexe regelgeving

Amsterdam, 25 maart 2024

Visma YouServe lanceert een nieuwe virtuele assistent met de HR Chatbot wet- en regelgeving. Deze geavanceerde tool is ontworpen om 24/7 betrouwbare antwoorden te geven op complexe vragen met betrekking tot HR-gerelateerde wet- en regelgeving. Met ondersteuning van erkende en actuele HR-brondocumenten, fungeert de HR Chatbot als een waardevolle kennisbron voor HR-professionals, waardoor zij hun processen efficiënter kunnen inrichten. Dit stelt hen in staat om hun werk met verhoogde nauwkeurigheid en betrouwbaarheid uit te voeren, terwijl ze tegelijkertijd meer tijd kunnen besteden aan strategische HR-doelen.

Verbeterde operationele efficiëntie

Voor HR-professionals is het vaak een uitdaging om voortdurend op de hoogte te blijven van complexe wet- en regelgeving. Met de lancering van de HR Chatbot wet- en regelgeving streeft Visma YouServe naar zowel het ontzorgen van HR-afdelingen als het verlagen van de drempel voor het verkrijgen van essentiële informatie. De introductie van de chatbot draagt bij aan de digitale transformatie binnen organisaties door geavanceerde technologieën te gebruiken en zo operationele efficiëntie te verbeteren.

Betrouwbare tool met betrouwbare bronnen

Tijdens de ontwikkeling en implementatie van de chatbot, speelde cybersecurity een prominente rol. De chatbot wordt gehost in een beveiligde omgeving op Microsoft Azure Cloud, met strikte maatregelen om ervoor te zorgen dat alle gegevens binnen deze omgeving blijven en niet worden blootgesteld aan externe risico's. Een cruciaal element voor de betrouwbaarheid van de chatbot is het gebruik van actuele brondocumenten, die officieel zijn uitgegeven door overheidsinstanties. Deze database bestaat onder andere uit het Handboek Loonheffingen, premiedifferentiatie WW, de Participatiewet en inkomstenverhoudingen. Deze documenten worden elke twee weken zorgvuldig bijgewerkt. Hierdoor verstrekt de chatbot altijd nauwkeurige antwoorden die volledig voldoen aan de meest recente wet- en regelgeving.

Kevin Martens, portfolio manager bij Visma YouServe: “Het HR-vak is aan het veranderen en de benodigde expertise verandert mee. Terwijl we steeds meer op technologie vertrouwen voor snelle antwoorden, blijft het menselijke aspect essentieel. Met de introductie van de HR Chatbot wet- en regelgeving zetten we een belangrijke stap in het ondersteunen van HR-professionals bij het optimaliseren van hun werk.”

Teuje Tap, manager AI & robotics: “Dankzij erkende bronnen en regelmatige updates biedt de chatbot nauwkeurige antwoorden, waardoor HR-professionals meer tijd kunnen besteden aan strategische taken en persoonlijke cases. In de toekomst streven we ernaar om AI nog meer te benutten door bedrijfsspecifieke regelingen te integreren. Dit biedt organisaties de mogelijkheid om hun eigen regelingen toe te voegen aan de chatbot, waardoor zowel medewerkers als managers van deze dienst gebruik kunnen maken, terwijl de HR-afdeling minder tijd hoeft te besteden aan administratieve taken.”

Meer weten?

Wil je meer informatie? Neem dan contact met Kevin Martens of Teuje Tap. En vergeet niet te stemmen op onze innovatieve HR Chatbot in de Changemaker Awards van HR in Motion