Payroll- en HR-outsourcing

Uitbesteding van je HR- en salarisadministratie loont op elk vlak

Garandeer continuïteit en servicebeleving in je HR-processen.

Download infosheet

Onze outsourcing-diensten

Voor de uitbesteding van jouw HR- en salarisadministratie hebben wij 6 oplossingen met een complete en efficiënte dienstverlening tegen een vast tarief. Bij elk van deze oplossingen kun je vertrouwen op onze jarenlange ervaring met het voeren van HR- en salarisadministraties en het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van
HR-en payroll-software.

Salarisadministratie uitbesteden

Vertrouw op tijdige en correcte salarisruns, rekening houdend met loonheffingen, overige aftrekposten, onkostenvergoedingen, expat regelingen en loonbeslagen. Meer over salarisadministratie uitbesteden.

 

HR-administratie uitbesteden

Verlicht de werkdruk op de backoffice van HR en houd medewerkers tevreden door HR-processen uit te besteden die veel tijd kosten, weinig energie opleveren of waar specialistische kennis voor nodig is. Meer over HR-administratie uitbesteden.

 

HR ServiceDesk

Zorg dat HR altijd bereikbaar is om vragen over de personeels- en salarisadministratie af te vangen. Meer over de HR ServiceDesk.

 

 

Application Management

Laat het applicatiebeheer over aan experts. En zorg dat je HR-software je HR-strategie optimaal ondersteunt. Meer over Application Management.

Sociale zekerheid Services

Zorg ervoor dat WAO/WIA en ziektewetten allemaal tijdig worden opgevolgd, haal het maximale uit WAZO uitkeringen en voorkom boetes van het UWV. Visma | YouServe heeft alle expertise in huis om jouw organisatie op dit gebied te ondersteunen en te ontzorgen. Meer over Sociale zekerheid services.

 

Mobiliteits services

Het aanvragen, wijzigen of het beëindigen van leaseauto’s/fietsen, OV abonnementen of mobiliteitsbudgetten. In veel organisaties is de uitvoering van de administratie rondom de mobiliteit van een medewerker tijdrovend en geen prioriteit. Wil je volledige ontzorging van jouw mobiliteitsbeleid? Meer over Mobiliteits services.

 

5 redenen om HR en payroll te outsourcen

Een veranderende arbeidsmarkt vraagt om aanpassingen in je bedrijfsstrategie. Processen outsourcen kan dan een oplossing zijn. Hierbij besteed je bepaalde taken uit aan externe specialisten. Deze 5 tekenen wijzen erop dat dit ook voor jouw bedrijf een goed idee is.

Redenen outsourcing

Voordelen HR- en payroll-outsourcing

  • Verhoog de kwaliteit van je salaris- en HR-administratie
  • Waarborg de continuïteit en kwaliteit van salaris- en HR-administratie
  • Vergroot de focus op strategische HR-activiteiten en jouw core business
  • Profiteer van schaalbare HR-kosten die meebewegen met jouw organisatie

results-.png

Verhoog de kwaliteit van salaris- en HR-administratie

Met HR-outsourcing ben je in staat de operationele dienstverlening van je salaris- en HR-administratie te verbeteren. Je profiteert van de jarenlange kennis en ervaring van Visma | YouServe op het gebied van outsourcing. We zorgen ervoor dat deze kennis goed wordt gedeeld aan alle betrokken specialisten. Door de vergaande digitalisering, automatisering en de inzet van slimme dienstverlening zorgen we dat processen in de salaris- en HR-administratie beter verlopen.

Approval.png

Waarborg de continuïteit van de dienstverlening

HR-managers zijn verzekerd van een volledige personeelsbezetting bij ziekte, vakantietijd, verloop of pensionering. De standaardisatie van de processen verbetert bovendien de continuïteit. Systemen zijn altijd up-to-date als het gaat om wet- en regelgeving. Daarnaast werken we binnen Visma | YouServe altijd aan vernieuwing en verbetering in onze dienstverlening. We informeren proactief over nieuwe processen en functionaliteiten die beschikbaar zijn.

Vergroot de focus op strategische HR-activiteiten en jouw core business

Organisaties willen vaak hun HR-resources inzetten op strategische HR-activiteiten en core business. Door HR-outsourcing in te zetten ben je minder tijd kwijt aan operationele en administratieve taken. Daarmee hebben HR-professionals meer tijd om de HR-strategische thema’s te implementeren.

HR-kosten zijn schaalbaar en bewegen mee met jouw organisatie

Uitbesteding brengt meer overzicht en grip op de HR-kosten met zich mee. Je betaalt voor de gehele dienstverlening een vast bedrag per medewerker per maand, waardoor je kosten meebewegen met de groei of krimp in je organisatie. Elke maand worden de kosten opnieuw bepaald en afgerekend. Dit maakt de kosten en de cashflow voorspelbaarder. Op deze manier heb je extra capaciteit waar nodig, en lagere HR-kosten bij een krimpende base van medewerkers.

HR-uitbesteding kan ook leiden tot kostenreductie. Je koopt precies het aantal uren in dat nodig is voor het benodigde HR-werk. Daarnaast is het administratieve proces super efficiënt ingeregeld, waardoor er slimmer en vaak goedkoper wordt gewerkt.

Outsourcing iets voor jou?

Doe de scan en ontdek of outsourcing iets voor jouw organisatie kan betekenen.

Doe de scan

Alrik Boonstra, Jumbo

"Dat je basisprocessen binnen HR geruisloos lopen, is je licence to operate. We zetten daarom outsourcing en digitalisering in, maar we denken ook heel slim na over ons HR operating model."

Lees het verhaal van Jumbo

Kies je voor HR-outsourcing? Dan is het belangrijk om de volgende 3 stappen te doorlopen:

 

1

Inventarisatiefase

In de inventarisatiefase start de strategische discussie over het uitbesteden van processen. Hierbij bepaal je de doelstellingen, de scope van de uit te besteden processen en stel je een business case op. Dit resulteert in een overeenkomst met de uitbestedingspartner.

 

 

2

Implementatiefase 

In de implementatiefase zorgt een projectmanager voor een zo geruisloos mogelijke overgang van de uitvoering van de HR-processen. De inrichting van processen vindt plaats op basis van best practices, die waar nodig worden aangepast worden aan jouw situatie. De eventuele overgang van medewerkers komt hier natuurlijk ook aan bod en verdient een zorgvuldige aanpak. In de implementatiefase spreek je ook een Service Level Agreement (SLA) met de uitbestedingspartner af, inclusief KPI’s. Daarin maak je afspraken over de dienstverlening: wie is verantwoordelijk voor welk proces? Alle processen en verantwoordelijkheden leg je samen vast.

 

 

3

Exploitatiefase 

In de exploitatiefase vindt de uiteindelijke dienstverlening plaats door de Visma | YouServe. In de beginfase ligt de nadruk op snelle en transparante communicatie. Daarmee borg je dat de processen goed worden uitgevoerd en afspraken worden nagekomen. In een latere fase gaat de periodieke afstemming meer over procesoptimalisaties en innovaties.

 

 

Hoe borg je een succesvol uitbestedingstraject?

Ben je overtuigd van de kansen en voordelen die het uitbesteden van jouw HR-processen kan bieden? Tegelijkertijd realiseer je je ook dat dit grote impact heeft op jouw organisatie. Maar waar moet je als uitbestedende partij aan denken vóór en gedurende het uitbestedingstraject om een succesvolle HR uitbesteding te realiseren en te borgen? In de whitepaper 8 voorwaarden voor een succesvol uitbestedingsproject beschrijven we 8 aandachtspunten, verwoord in 8 voorwaarden voor een succesvolle HR outsourcing.

Voorwaarden outsourcingstraject

Meer weten?

Wil je graag weten wat Visma | YouServe kan betekenen op het gebied van outsourcing? Laat dan je gegevens achter. We nemen snel contact met je op voor de mogelijkheden.

Contact