Salarisadministratie
uitbesteden:
zekerheid, continuïteit en kwaliteit

Met het outsourcen van je payroll besteed je de volledige salarisadministratie aan ons uit en profiteer je van alle kennis en ervaring die wij in ruim 50 jaar hebben opgebouwd.

Download infosheet

Continuïteit salarisrun

Gegarandeerde continuïteit van je salarisuitbetalingen

De uitvoering van de salarisadministratie is tijdrovend en vaak complex. Je hebt actuele kennis nodig van cao’s, wet- en regelgeving en bent elke maand veel tijd kwijt aan het verwerken van mutaties. Kennis die binnen veel organisaties bij een beperkt aantal medewerkers ligt. Wordt iemand ziek of gaat iemand uit dienst, dan is het lastig om deze kennis op niveau te houden. Met het uitbesteden van je salarisadministratie waarborg je continuïteit. 

Waarom je salarisadministratie uitbesteden?

 • Verzekerd van continuïteit in je payroll proces
  Is je organisatie in staat om de kwaliteit van de salarisrun te garanderen als een salarisadministrateur ziek wordt? Met outsourcing dek je dit risico af.
 • Iedere maand op tijd de juiste salarisbetaling
  Minimaliseer correcties. Voorkom extra handelingen voor medewerkers en financiële administratie. 
 • Up-to-date met de laatste wet- en regelgeving
  Voorkom boetes en naheffingen. Onze specialisten zorgen dat de payroll de werkkostenregeling, reiskosten en/of wet WIEG op de juiste en actuele manier afhandelt. 
 • Juiste en tijdige aanleveren van officiële documentatie
  Onze salarisadministrateurs zorgen dat o.a. het UWV en de Belastingdienst op tijd beschikken over officiële documenten, zodat jij boetes en naheffingen voorkomt.

Visma | YouServe verwerkt elke maand 276.000 salarisstroken in Nederland. We ondersteunen ruim 100 CAO’s.

Ervaringen van onze klanten

Uitbesteden iets voor jou?

Doe de scan en ontdek of outsourcing iets voor jouw organisatie kan betekenen.

Doe de scan

Waarom kiezen voor Visma | YouServe?

Visma | YouServe helpt met een efficiënte inrichting van je processen en neemt veel werk uit handen. Je waarborgt continuïteit en kwaliteit van een cruciaal HR-proces. Het unieke van onze organisatie is dat we het het proces rondom de salarisadministratie volledig verzorgen: we hebben de software en de mensen om de payroll voor je uit te voeren. Met 550 payroll- en HR-professionals bedienen we dagelijks meer dan 1600 klanten.

Questions.png

Goede communicatie met één aanspreekpunt

Werk je met Visma | YouServe dan heb je voor zowel de software als de payroll dienstverlening één contract en één contactpersoon die je van A tot Z helpt met alle payroll-vragen die je hebt. Ook als je vragen hebt over andere software of dienstverlening die je bij ons afneemt.

calendar.png

Heldere afspraken voor hele jaar

Naast je vaste aanspreekpunt is er een multiclient team met specialisten inzetbaar met alle benodigde kennis en expertise van payroll. Met elkaar helpen ze jou. Alle afspraken en salarisruns worden vastgelegd in een jaarkalender. De kwaliteit wordt ook vastgelegd in een SLA. Hierdoor weet je van tevoren precies waar je aan toe bent. En kun je vertrouwen op een goede kwaliteit.

 

Approval.png

Duidelijke documentatie payroll proces

Om je salarisadministratie succesvol te outsourcen maken wij hele duidelijke afspraken over taken en verantwoordelijkheden. We leggen uitgebreid vast wie wat doet. Het hele proces wordt vastgelegd in een uitgebreid document. Elke maand controleren we aan de hand van een controle framework dat met elkaar is afgestemd of alles volgens afspraak verloopt. Dit waarborgt een goed payroll proces. 

Budget-Euro.png

Kosten transparant

Voor zowel de software als de services rondom het outsourcen van je payroll geldt een vast bedrag per medewerker per maand. Op deze manier weet je precies welke kosten van toepassing zijn voor het hele jaar. Als het nodig is om op- of af te schalen dan is dit op maandbasis mogelijk. De kosten zijn altijd helder. Je weet precies waar je aan toe bent.

Welke varianten zijn er voor uitbesteding van de salarisadministratie?

Er zijn verschillende varianten. Je kunt de volledige salarisadministratie uitbesteden, zowel het gebruik van de software als alle dienstverlening. Bij gedeeltelijke uitbesteding is de software vaak in eigen beheer, maar maak je wel gebruik van dienstverlening of delen daarvan. Je besteedt dan bijvoorbeeld de berekening van het salaris en de verzending van loonstroken en jaaropgaven uit. Maar je bent zelf verantwoordelijk voor mutaties zoals nieuwe medewerker in dienst, langdurige ziekte of contractwijzigingen.

Wanneer is uitbesteden van de salarisadminstratie interessant?

Salarisadministratie is een vak apart. In de praktijk zien we dat het niet makkelijk is om goede salarisprofessionals te vinden indien je door verloop, langdurige ziekte of pensioen vervanging zoekt. Het up-to-date blijven met de laatste wet- en regelgeving kan ook een uitdaging zijn voor organisaties. Andere redenen om uitbesteden te overwegen zijn het ontzorgen bij het altijd doen van juiste betalingen of adequate aanlevering van officiële documentatie naar Belastingdienst of UWV.

Justin Wissink.jpg

 

 

"Als je bij ons een business case laat maken, zien wij meestal dat outsourcing voordeliger is. Toch is dit vaak niet de overweging om voor outsourcing te kiezen. Het moet vooral aansluiten bij je strategie. Als je op de HR-afdeling meer wilt focussen op strategische en tactische HR, kan het handig zijn om de operationele HR-processen uit te besteden"

Justin Wissink, solution sales Visma | YouServe

Payroll is onderdeel van de HR-operatie

Als HR-dienstverlener en software provider kijken we verder dan alleen Payroll. Is de totale HR-operatie optimaal ingericht? Vanaf de werving en selectie tot aan de uitstroom van medewerkers. Zien wij dat bepaalde processen sneller of slimmer ingeregeld kunnen worden dan kun je op dit gebied advies verwachten van je vaste service delivery manager. We denken met je mee.

Payroll is onderdeel van de HR-operatie

Volledige ontzorging in 4 stappen

Het overnemen van de salarisadministratie is de meest gangbare vorm van outsourcing. Als Visma | YouServe de payroll uitvoert, wordt gebruik gemaakt van You Pay; payroll-software met veel flexibiliteit in het configureren van arbeidsvoorwaardenregelingen. Ontdek hieronder hoe wij de salarisadministratie gedurende de hele loopbaan van een medewerker afhandelen in de payroll.

Ontdek de mogelijkheden

Neem contact met ons op en we leggen graag uit hoe outsourcing de slagkracht in jouw organisatie kan vergroten.

Neem contact op

Naast het outsourcen van je salarisadministratie zijn er ook andere vormen van outsourcing mogelijk. Bekijk alle mogelijkheden.