Choose language

Sociale zekerheid services

Voorkom boetes en naheffingen

Met sociale zekerheid services heb je alle expertise in huis om jouw organisatie op het gebied van sociale zekerheid te ondersteunen en te ontzorgen.

Sociale zekerheidservices Visma YouServe AB-D-Sociale zekerheidservices_desktop

Daarom sociale zekerheid services

Administratie op orde

Administratie altijd op orde

Verzekerd van tijdige aanvragen voor benodigde uitkeringen.

Maximaal profiijt sociale zekerheid

Maximaal profijt

Je profiteert maximaal van loonkostenvoordelen en besparingsmogelijkheden.

Boetes en naheffingen voorkomen

Voorkom boetes en naheffingen

Door een juiste en tijdige levering van documenten aan o.a. UWV en de belastingdienst.

Ontzorging sociale zekerheid

Ontzorging sociale zekerheid beleid

Van ziektewet, WAZO, WIA tot aan de WAO. Een team van gespecialiseerde HR-professionals staat voor je klaar. Zij verwerken de volledige administratie rondom UWV-aanvragen en leveren alle benodigde documentatie tijdig aan bij de belastingdienst. 

Ontzorging sociale zekerheid
Als organisatie waren wij veel tijd kwijt met het invullen van formulieren. Sociale zekerheid services heeft ons volledig ontzorgd.

Onze experts helpen je met

WAZO en ziektewet uitkeringen

Laat de hele administratie aan ons over als medewerkers gebruik willen maken van een WAZO uitkering. Wij handelen de verlofaanvragen af rondom zwangerschap, geboorte, pleegzorg, adoptie en ouderschap.

Subsidies en loondispensatie

Verminder de loonkosten van zieke medewerkers. Ons team vraagt de uitkering aan van het UWV en verwerkt de loonkostensubsidie van de gemeente indien dit mogelijk is.

WAO en WIA

Zijn medewerkers (langdurig) ziek, dan is het belangrijk om dit goed te verwerken in je administratie. Zodra het dossier Wet Poortwachter niet op orde is kan dit leiden tot sancties. Onze experts zorgen dat alle benodigde documentatie op orde is en optimaal gebruik gemaakt wordt van alle regelingen.

Heb je vragen?

Lees hier antwoorden op veelgestelde vragen over Sociale zekerheid services.

Neem contact op

Voor medewerkers waar een kindje op komst is, bestaan 4 verschillende uitkeringen om aanspraak op te maken:
  • Zwangerschaps- en bevallingsuitkering
  • Adoptie- of pleegzorguitkering
  • Uitkering aanvullend geboorteverlof
  • Uitkering betaald ouderschapsverlof
Om aanspraak te maken op deze uitkeringen zijn er verschillende zaken nodig. De experts van Visma YouServe ontzorgen je hierbij door de hele administratie hiervoor uit te voeren. Van het aanvragen van de uitkering zelf, de terugkoppelingen van het UWV te controleren tot aan het archiveren van de documenten in het personeelsdossier.

Voor medewerkers die (tijdelijk) niet in staat zijn om te werken zijn er verschillende uitkeringen. Het percentage dat iemand arbeidsongeschikt is, bepaalt welke regeling van toepassing is:
  • De WGA uitkering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten) voor medewerkers die 35% tot 80% arbeidsongeschikt zijn
  • De WGA-uitkering voor medewerkers die minstens 80% arbeidsongeschikt zijn.
  • De IVA uitkering (Inkomensvoorziening Volledig Arbeidsongeschikten) voor medewerkers die minstens 80% arbeidsongeschikt zijn, waarbij weinig of geen kans op herstel is.
Om aanspraak te maken op deze uitkeringen zijn er verschillende zaken nodig. De experts van Visma YouServe ontzorgen je hierbij door te helpen met:
  1. De WIA-aanvraag zelf bij het UWV
  2. We checken de terugkoppeling van het UWV.
  3. Registreren dit in het personeelssysteem.
  4. Bij gedeeltelijk arbeidsongeschikten vragen wij de ziektewetuitkering (no risk) aan bij het UWV, waardoor je geen geld laat liggen.
  5. Ben je als werkgever eigenrisicodrager voor de WGA-uitkeringen, dan kunnen wij de factuur van het UWV controleren zodat het UWV niet teveel in rekening brengt bij jouw organisatie.
  6. Neem je afscheid van je werknemer na 104 weken ziekte, dan kunnen wij de betaalde transitievergoeding voor je terugvragen bij UWV.

Is een medewerker volledig arbeidsongeschikt, dan wordt het type uitkering bepaald door de leeftijd waarop een medewerker arbeidsongeschikt is geworden. Er zijn twee uitkeringen mogelijk:
  • Een tijdelijke loondervingsuitkering voor mensen ouder dan 33 jaar. Deze uitkering duurt minimaal een half jaar en maximaal 6 jaar, afhankelijk van de leeftijd waarop een medewerker arbeidsongeschikt is geworden.
  • Een vervolguitkering nadat de tijdelijke loondervingsuitkering is afgelopen. Wie jonger is dan 33 jaar krijgt meteen te maken met de vervolguitkering. De vervolguitkering loopt door tot de AOW-leeftijd.
Heeft jouw organisatie nog medewerkers in de WAO zitten, dan zorgen de experts van Visma YouServe ervoor dat de hele administratie voor deze dossiers op orde blijft. Denk hierbij aan situaties waarbij een medewerker opnieuw een loondervingsuitkering ontvangt.

Als je de WIA aanvraagt controleert UWV volgens de Wet Poortwachter het re-integratieverslag. Als dit verslag niet compleet is en niet aan de eisen voldoet, kan UWV een loonsanctie geven. Deze sanctie kan maar liefst oplopen tot de verplichting om tot maximaal 12 maanden het loon door te betalen. In het onderstaande overzicht zie je de verschillende sancties die van toepassing zijn bij het niet juist uitvoeren van uitkeringsaanvragen.