Driezorg Zonnehuis.jpg

Bouwen aan de toekomst met Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht

Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht kiezen voor een samenwerking met Visma YouServe en Visma | Raet. De ouderenzorgorganisaties slaan sinds januari de handen ineen. Dankzij de combinatie van HR- en payroll software van Raet en dienstverlening door YouServe, zijn ze klaar voor de toekomst.

Lees meer

2C-HR Chatbot persbericht 960x540.jpg

Visma YouServe lanceert HR Chatbot wet- en regelgeving

Voor HR-professionals is het vaak een uitdaging om voortdurend op de hoogte te blijven van complexe wet- en regelgeving.  De nieuwe HR Chatbot tool is ontworpen om 24/7 betrouwbare antwoorden te geven op complexe vragen met betrekking tot HR-gerelateerde wet- en regelgeving.

Lees meer

Image-Thuiswerken.jpg

Helft HR-professionals: meer dan twee dagen in de week thuiswerken onnodig

Maar liefst de helft (48%) van de HR-professionals geeft aan het onnodig te vinden dat medewerkers meer dan twee dagen in de week thuiswerken. Dit blijkt uit ons onderzoek onder meer dan 300 HR-professionals. Lees meer over deze en andere uitkomsten van het onderzoek in dit artikel.

Lees meer

2C-Salarisadministratie uitbesteden vs zelf doen.jpg

Salarisadministratie uitbesteden vs. zelf doen: de 7 belangrijkste verschillen

Twijfel je over payroll outsourcing? Dat is niet zo gek, want het is een besluit met een grote impact op je organisatie. Om je te helpen de beste keuze te maken, lees je in dit artikel de 7 belangrijkste verschillen tussen salarisadministratie uitbesteden en in eigen beheer houden.

Lees meer

2C-Wat is Payroll outsourcing en hoe werkt het_.jpg

Wat is payroll outsourcing en hoe werkt het?

Er komt veel kijken bij de administratie tijdens de gehele loopbaan van je medewerkers. Dat kun je zelf doen, maar ook uitbesteden aan een externe organisatie. Met het outsourcen van je payroll besteed je de salarisadministratie van je organisatie uit aan een gespecialiseerd extern bedrijf. Wil je hier meer over weten?

Lees meer

Meer dan de helft van HR-professionals vindt het huidige verlofstelsel een rommeltje

Meer dan de helft van HR-professionals vindt het huidige verlofstelsel een rommeltje

Er heerst onder HR-professionals bezorgdheid over de groeiende omvang van verlofregelingen. De uitgebreide verlofregelingen, waaronder recente uitbreidingen van vaderschapsverlof, transitieverlof en voorstellen voor nieuwe regelingen zoals rouwverlof, worden door meer dan de helft van de HR-professionals (56%) gezien als een overdreven verzorgingsstaat.

Lees meer

Nws-HR Kennistest.jpg

HR-professionals slecht op de hoogte van wet- en regelgeving 2024

Nederlandse HR-professionals zijn niet goed op de hoogte van de actuele en toekomstige wet- en regelgeving binnen hun vakgebied, inclusief ontwikkelingen die zich voordoen in 2024. Dit blijkt uit onze HR Kennistest. Er blijkt veel onduidelijk te zijn over welke wetten er in 2024 van kracht zullen zijn en over wat deze wetten precies inhouden.

Lees meer

nws-Van HR naar payroll zonder gedoe.jpg

5 tips voor een goede koppeling tussen HR en salarisadministratie

Een koppeling tussen payroll-software en (internationale) HR-software, zorgt ervoor dat gegevens automatisch, veilig en betrouwbaar van je HR naar je salarisadministratie gaan. Hoe snel en hoe goed zo'n koppeling wordt gemaakt, valt en staat met de menselijke voorbereiding.

Lees meer

Sharon Parinussa benoemd tot HR-director bij Visma | YouServe

Sharon Parinussa benoemd tot HR-director bij Visma | YouServe

Visma | YouServe stelde per 1 september Sharon Parinussa (36) aan als nieuwe HR-director. In deze rol zal Sharon een cruciale rol spelen in het vormgeven van de HR-strategie en het verder versterken van de bedrijfscultuur waarin mensen zichzelf kunnen zijn en trots kunnen zijn op hun werk.

Lees meer

Dirk en DekaMarkt besteden HR- en payroll-activiteiten uit aan Visma | YouServe

Dirk en DekaMarkt besteden HR- en payroll-activiteiten uit aan Visma | YouServe

Detailresult, de serviceorganisatie voor de supermarktketens Dirk en DekaMarkt, gaat een groot deel van haar HR- en payroll-processen uitbesteden aan Visma | YouServe. Ruim 23.000 medewerkers worden verloond als onderdeel van een omvangrijke outsourcingsovereenkomst voor HR- en payrolling.

Lees meer

Meldingen angstcultuur op de werkvloer gestegen

Meldingen angstcultuur op de werkvloer gestegen

De misstanden bij De Wereld Draait Door die in november 2022 aan het licht kwamen, hebben gezorgd voor een stijging in het aantal meldingen over angstculturen op de werkvloer. Achttien procent van de Nederlandse HR-professionals bevestigt dat zij sinds dit moment een toename in meldingen hebben ervaren. Dit blijkt uit ons recente onderzoek.

Lees meer

Inzet professionals uit Suriname gaat uitstekend

Inzet professionals uit Suriname gaat uitstekend

Klanten volledig ontzorgen met services en software is het belangrijkste doel bij Visma | YouServe. Hiervoor zijn ervaren professionals nodig, maar die zijn momenteel moeilijk te vinden. Daarom krijgen we sinds september hulp uit Suriname. En dat gaat ontzettend goed, vertelt Director Operations Hadewich Dingjan.

Lees meer

nws-Grootste Wens HR profs.jpg

Grootste wens HR-professionals: meer gelukkige en betrokken medewerkers

Met stip op één wensen HR-professionals meer gelukkige en betrokken medewerkers binnen hun organisatie. Dit staat bij maar liefst drie op de vijf (58%) bovenaan hun lijstje. Met op de tweede plek het creëren van betere sfeer op de werkvloer (35%). Dit blijkt uit ons meest recente onderzoek.

Lees meer

AI helpt HR vooruit, maar HR blijft mensenwerk

AI helpt HR vooruit, maar HR blijft mensenwerk

De ontwikkeling van AI evolueert snel. Met de komst van onder andere ChatGPT wordt er een nieuwe stap gezet in AI: door het lerende vermogen wordt de kwaliteit en nauwkeurigheid van de output steeds beter. Lees meer over onze visie op AI en HR-toepassingen binnen Visma | YouServe.

Lees meer

Nws Zorgen uitstel HR wetten.jpg

Zorgen over veranderen of afstel van HR-wetten door demissionair kabinet

Ruim twee op de vijf (42%) HR-professionals is bang dat goede HR-beleidsvoorstellen weer veranderen zodra de verkiezingen erop zitten. Een even grote groep (43%) vreest zelfs dat belangrijke HR-beleidsvoorstellen niet eens worden opgepakt door het demissionaire kabinet. Dit blijkt uit ons meest recente onderzoek. 

Lees meer

73 procent werkgevers vindt jongere generatie minder loyaal

Amsterdam, 15 augustus 2023 – Bijna driekwart van de werkgevers (73%) vindt de jongere generatie minder loyaal naar de werkgever dan de oudere generatie. Dit blijkt uit het HR Kopzorgen onderzoek van Visma | YouServe, onder iets meer dan 500 HR-professionals met een uitvoerende, (mede)beslissende of eindverantwoordelijke functie. 

Lees meer

Nieuwe subsidie voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie

Vanuit het Europees Sociaal Fonds (ESF+) komt 70 miljoen euro beschikbaar voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. De subsidie is bedoeld voor scholing en begeleiding, zodat ze hun positie kunnen verbeteren. Hieronder lees je waarvoor je het geld als werkgever mag inzetten en via welke partijen de aanvraag verloopt.

Lees meer

nieuws-vastleggen visie reintegratie.jpg

Vastleggen visie medewerker op re-integratie vanaf nu verplicht

Sinds 1 juli 2023 is het voor jou als werkgever verplicht om de visie van een zieke medewerker op zijn of haar re-integratie vast te leggen. Wat houdt dit precies in en hoe voldoe je aan deze nieuwe regeling? Dat leggen we uit in dit artikel.

Lees meer

Onderzoek: Hoe toekomstbestendig is jouw HR-strategie?

Onderzoek: Hoe toekomstbestendig is jouw HR-strategie?

Sourcing, talent development en arbeidskosten: dé HR-vraagstukken van dit moment. Een selecte groep HR-professionals ging op 7 juni naar aanleiding van ons onderzoek over HR-transformatie met elkaar in gesprek: hoe toekomstbestendig is jouw HR-strategie nu écht en wat is daarvoor nodig?

Lees meer

Programma YouInspire 2023 bekend

De impact van nieuwe wet- en regelgeving op je HR-beleid. Succesvolle HR-transformatie. Inzicht in de belangrijkste productontwikkelingen. De mogelijkheden van AI en Robotics voor HR. Dit is slechts een greep uit de topics die op de agenda staan van YouInspire 2023 op 31 oktober bij Innstyle in Maarssen. Mis het niet en meld je aan!

Meer info en aanmelden

Meerderheid organisaties niet transparant over lonen van collega’s

Meer dan de helft van de Nederlandse organisaties (56%) is niet transparant over de lonen van medewerkers. Dit blijkt uit ons onderzoek naar kopzorgen van HR-professionals. In hetzelfde onderzoek is aan de HR-professional gevraagd of er binnen hun organisatie sprake is van een loonkloof. 

Lees meer

2C-liegen hoge kosten kindopvang.jpg

30% HR-professionals verdenkt thuiswerkers van liegen sinds hogere kosten kinderopvang

Maar liefst drie op de tien van de HR-professionals heeft het idee dat sinds de tarieven voor kinderopvang omhoog zijn gegaan, thuiswerkende medewerkers vaker liegen over of ze aan het werk zijn of voor hun kind zorgen. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Visma | YouServe.

Lees meer

NWS-Rapport HR-Kopzorgen.jpg

Een op de drie HR-professionals voelt zich opgejaagd in het vinden van geschikt personeel

Angstculturen, War for Talent, massaontslagen en stakingen. Deze ontwikkelingen hebben effect op elk aspect van het HR-proces: van het werven van nieuw personeel en het behouden en tevreden houden van bestaand personeel, tot het omgaan met werkrelaties. Lees meer over het HR Kopzorgen Onderzoek 2023.

Lees meer

nieuws-10 belangrijkste HR trends.jpg

De 10 belangrijkste HR-trends van 2023

Visma | YouServe heeft een onderzoek uitgevoerd onder HR-(eind)verantwoordelijken in Nederland. Hier is een aantal zeer interessante inzichten uit gekomen, waaronder de 10 belangrijkste HR-trends en prioriteiten voor 2023. Benieuwd welke dit zijn? 

Lees verder

2 YouServers genomineerd voor Salarisprofessional van het jaar '23

Een mooie prestatie: 2 van onze medewerkers zijn genomineerd voor Salarisprofessional van het jaar 2023. Benieuwd waarom? In dit artikel vertellen Rosanne en Gwenda én hun managers wat ze zo bijzonder maakt.

Lees meer

2C-10 moeilijkste vragen servicedesk- nieuws.jpg

HR Business Partners verzuipen in administratieve taken

Slechts 43% heeft voldoende tijd voor strategische HR werkzaamheden. In een tijd waarin verwacht wordt dat HR-professionals zich meer focussen op strategische vraagstukken, besteedt nog altijd een groot deel veel tijd aan operationele zaken. Lees meer over ons onderzoek onder 322 HR Business Partners. 

Lees meer

 

2C-10 moeilijkste vragen servicedesk- nieuws.jpg

De 10 moeilijkste vragen aan de HR ServiceDesk

Hoe goed ben jij op de hoogte van de alsmaar veranderende wet-en regelgeving? Test je kennis aan de hand van de 10 moeilijkste vragen aan onze HR ServiceDesk. De HR ServiceDesk handelt vragen af van medewerkers en HR-professionals op het gebied van HR. 

Lees meer

 

Partnership Appical en Visma | YouServe

Partnership Appical en Visma | YouServe

Appical en Visma | YouServe zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Met deze samenwerking zijn we in staat om organisaties op nog meer manieren te helpen in hun HR-behoeften, zoals hulp bij onboarding.

Lees meer

 

Terugblik YouInspire

Terugblik YouInspire

Op 1 december vond de eerste editie van het YouInspire event van Visma | YouServe plaats. Het was een dag vol inspiratie, learnings en best practises op het gebied. Kon je er niet bij zijn, maar ben je wel benieuwd hoe de dag eruit zag? Lees de terugblik op onze website.

Lees meer

 

Diana Kooij - HR Directeur Visma | YouServe op BNR Nieuwsradio

Diana Kooij - HR Directeur Visma | YouServe op BNR Nieuwsradio

Diana Kooij, HR Directeur bij Visma | YouServe was zakenpartner van de week bij BNR Nieuwsradio. Ze vertelt onder andere over wie ze is, de organisatieverandering, cultuurverandering en welke uitdagingen en trends ze binnen HR ziet én hoe Visma | YouServe hiermee omgaat. 

Lees meer

Partnership Bronkhorst Bedrijfskompas en Visma | YouServe

Partnership Bronkhorst Bedrijfskompas en Visma | YouServe

Bronkhorst Bedrijfskompas en Visma | YouServe zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Door deze samenwerking en de ontwikkelde standaard koppeling tussen Visma | YouServe en Bronkhorst Bedrijfskompas wordt informatie vanuit Youforce direct met de software van Bronkhorst Bedrijfskompas gesynchroniseerd.

Lees meer

Visma | YouServe viert haar 1-jarig bestaan!

Visma | YouServe viert haar 1-jarig bestaan!

Het is feest! Visma | YouServe bestaat één jaar. Met 550 medewerkers en 1800 klanten is het eerste jaar als een raket gegaan. We blikken daarom terug naar het afgelopen jaar. Wat ging er goed en waar liggen juist de uitdagingen?

Lees meer

Alle HR-plannen uit het Belastingplan 2023 op een rij

Op Prinsjesdag 2022 heeft het kabinet het Belastingplan 2023 bekendgemaakt. Er staan heel wat plannen in met gevolgen op HR-gebied. Wat houden deze HR-plannen in en waar moet je rekening mee houden als HR-professional? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

Lees meer

Het nieuwe pensioenstelsel: veranderingen en impact

Ons pensioenstelsel werkte jarenlang goed, maar nu is het tijd voor nieuwe pensioenregels, zo vindt de overheid. Daarom komt er vanaf 1 juli 2023 een overgang naar een nieuw pensioenstelsel. Wat verandert er precies, wat voor impact heeft dit op jou als werkgever en hoe ziet de besluitvorming eruit? 

Lees meer

Afb_Interiim verschillen 960x540.jpg

De 6 verschillen tussen een interim- en vaste HR-professional

Je zit omhoog: om het werk aan te kunnen, heb je 1 of meerdere HR-professionals nodig. Kies je dan voor een interimmer of een vaste HR-kracht? Om je keuze makkelijker te maken, zetten we hieronder de 6 belangrijkste verschillen tussen interim en vast op een rij.

Lees meer

Kennis HR-professionals over actuele wet- en regelgeving zwaar onvoldoende

Nederlandse HR-professionals beschikken over onvoldoende kennis over wet- en regelgeving op het gebied van HR. Dit blijkt uit ons onderzoek onder ruim 1.000 Nederlandse HR-professionals naar bestaande en nieuwe HR-regelingen die tijdens de voorjaarsnota bekend zijn gemaakt.

Lees meer

Hans Anders kiest voor outsourcing salarisadministratie

Per 1 november besteedt Hans Anders haar salarisadministratie uit aan Visma | YouServe. Hans Anders maakt al gebruik van de software van Visma | YouServe en kiest met de uitbesteding voor een uitbreiding van de samenwerking.

Lees meer

Nogmaals uitstel inwerkingtreding IKV: tot 1 januari 2025

De inwerkingtreding van het Besluit inkomstenverhouding (Besluit IKV) wordt met nog een jaar uitgesteld, namelijk tot 1 januari 2025. De reden is dat de complexiteit groter is dan verwacht. Lees in dit artikel wat dat betekent voor jou als werkgever.

Lees meer

HR: ruim een derde werknemers kan werkdruk niet meer aan

Uit ons onderzoek blijkt: ruim een derde van de HR-professionals in Nederland (37%) vreest dat medewerkers binnen hun organisatie de werkdruk niet meer aan kunnen. Dit terwijl het zorgen voor een aanvaardbare werkdruk binnen de organisatie als geheel door ruim een kwart van de HR-professionals (28%) als één van de grootste uitdagingen wordt gezien. 

Lees meer

Bijna kwart managers vindt investeren in personeel niet nodig

“Investeren in scholing en ontwikkeling van medewerkers is volgens het management binnen mijn organisatie niet nodig”, zegt 22% van ruim 500 HR-professionals, blijkt uit ons meest recente onderzoek. Dat terwijl 52% aangeeft dat medewerkers juist meer belang hechten aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Lees meer

5 redenen om HR en payroll te outsourcen

5 redenen om HR en payroll te outsourcen

Een veranderende arbeidsmarkt vraagt om aanpassingen in je bedrijfsstrategie. Processen outsourcen kan dan een oplossing zijn. Hierbij besteed je bepaalde taken uit aan externe specialisten. Zo outsourcen veel HR-afdelingen hun salaris- en HR-administratie. Deze 5 tekenen wijzen erop dat dit ook voor jouw bedrijf een goed idee is.

Lees meer

Partnership Value2U en Visma | YouServe

Value2U en Visma | Youserve hebben een partnerovereenkomst. Door dit partnership krijgen klanten van Visma | YouServe de mogelijkheid om inzicht te krijgen in alle regelingen en subsidies waar de organisatie recht op heeft. Dit biedt YouServe-klanten de mogelijkheden om veel geld terug te vorderen en te besparen.

Lees meer

HR-medewerkers onder druk in zoektocht naar personeel

Eén op de vier HR-medewerkers (24,6%) voelt zich opgejaagd door collega’s in de zoektocht naar geschikt personeel. Dit blijkt uit ons meest recente  onderzoek onder 519 Nederlandse HR-professionals. Ook het verantwoordelijkheidsgevoel brengt spanningen met zich mee. 

Lees meer

7 tekenen dat je moet overstappen van HR-software

Hoe blij ben jij met je huidige HR-software? De gebruikte software binnen je organisatie lijkt misschien een vaststaand gegeven, maar wie niet verder kijkt, mist kansen. In deze 7 gevallen is overstappen naar nieuwe HR-software een slimme keuze.

Lees meer

Afspraken over grensarbeiders opnieuw verlengd

Nederland heeft overeenkomsten gesloten met België en Duitsland over grensarbeiders die thuiswerken vanwege het coronavirus. De afspraken die hierin opgenomen zijn gelden sinds 11 maart 2020 en zijn recentelijk verlengd tot en met 30 juni 2022.

Lees meer

Regels voor ziekmelden na ontslag aangescherpt

Stel: je ontslaat een werknemer, maar hij of zij wordt binnen 4 weken na uitdiensttreding ziek. Wat zijn dan de regels? Uit een uitspraak van de kantonrechter van begin 2022 blijkt dat je met een aantal dingen rekening moet houden.

Lees meer

RVU-uitkering niet zichtbaar in VIA Inkomstenbelasting 2021

Sinds 1 maart kan het weer: de aangifte inkomstenbelasting over 2021. De Belastingdienst vult vooraf een aantal bij hen bekende gegevens alvast in. Een uitzondering is de RVU-opgave. Zijn er werknemers in jouw organisatie die een RVU-uitkering hebben ontvangen in 2021?

Lees meer

Website artikel onbereikbaarheid vrije tijd werknemers.jpg

Wetsvoorstel opent gesprek over onbereikbaarheid

De 9-tot-5-baan bestaat allang niet meer en dankzij nieuwe technologie zijn we altijd en overal bereikbaar. Ontwikkelingen die grote invloed hebben op het werkgeluk van jouw personeel. Een initiatiefwetsvoorstel van Tweede Kamerlid Gijs van Dijk (PvdA) opent het gesprek tussen werknemers en werkgevers. 

Lees meer

 

 

Afbeelding website gerichte vrijstelling nieuws.jpg

Wijziging in gerichte vrijstelling voor arbovoorziening

Heb jij je werkkostenregeling (WKR) al op orde volgens de huidige wet- en regelgeving? In 2022 is een wetswijziging rondom de gerichte vrijstelling voor arbovoorzieningen ingegaan. Deze geldt vanaf 1 januari alleen voor verplichte arbovoorzieningen. Wat verandert er en wat betekent dit voor jouw organisatie?

Lees meer

Afbeelding website nieuwsbericht HR kopzorgen.jpg

Werven van gekwalificeerd personeel kopzorg

Amsterdam – Bijna de helft van de HR-professionals (46%) ziet op dit moment het werven van gekwalificeerde medewerkers als grootste zorg en uitdaging in het vakgebied. Dit blijkt uit onderzoek van full service HR & payroll dienstverlener Visma | YouServe, onder ruim 1.000 HR-professionals naar de grootste zorgen die zij hebben in hun werk.

Lees meer

Afbeelding website belastingplan.jpg

Belastingplan 2022: de belangrijkste wijzigingen

De Eerste Kamer heeft op 21 december 2021 ingestemd met het Belastingplan 2022. Vooruitlopend op goedkeuring van het besluit, wat zijn de belangrijkste wijzigingen?

Lees meer

Afbeelding webiste calamiteitenzorg nieuws.jpg

Hoe zit het met calamiteitenverlof?

Werknemers kunnen calamiteitenverlof of kort verzuimverlof opnemen voor dringende en onverwachte persoonlijke problemen. Afhankelijk van de situatie kan het verlof een paar uur tot een paar dagen duren.

Lees meer

 

 

Afbeelding website BPO Gebruikersraad

Succesvolle Visma | YouServe Services Gebruikersraad

Twee keer per jaar - in het voorjaar en najaar - organiseert Visma | YouServe haar Services Gebruikersraad bijeenkomsten. De sessie van dit najaar vond plaats op 4 november. Hierbij was een aantal van onze klanten aanwezig. Het was weer een groot succes, met informatieve presentaties en levendige discussies.

Lees meer

Visma | YouServe viert haar 1-jarig bestaan!

Visma | YouServe: dé nieuwe HR-uitdager in de zakelijke markt

Amsterdam – Het onlangs ontstane Visma | Youserve positioneert zich als de nieuwe HR-uitdager in de zakelijke markt, met de drie pijlers dienstverlener, kennishuis en software provider.

Lees meer

Op de hoogte blijven?

Wil je ook graag op de hoogte blijven van de meest actuele vraagstukken op het HRM-vakgebied? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief! 

Iedere maand delen we interessante artikelen, blogs en whitepapers over het vakgebied HRM.

Aanmelden voor de nieuwsbrief