Wens HR professionals gelukkige medewerkers

Persbericht

Grootste wens HR-professionals: meer gelukkige en betrokken medewerkers

 

Betrokken en gelukkige medewerkers bovenaan het lijstje van HR-professionals

Amsterdam, 28 september 2023 – Met stip op één wensen HR-professionals meer gelukkige en betrokken medewerkers binnen hun organisatie. Dit staat bij maar liefst drie op de vijf (58%) bovenaan hun lijstje. Met op de tweede plek het creëren van betere sfeer op de werkvloer (35%). Dit blijkt uit onderzoek van Visma | YouServe, gehouden onder 500 Nederlandse HR-professionals. Opvallend is dat de meeste HR-professionals het geluk van hun medewerkers belangrijker vinden dan meer budget (21%) en meer ruimte voor innovatie in HR (21%). Onderaan de wensenlijst bungelen meer inclusie (18%) en meer diversiteit op de werkvloer (13%). Vijftien procent heeft helemaal geen wensen voor hun organisatie.

Besluitvorming anders dan normaal

Doordat het kabinet demissionair is, loopt de besluitvorming anders dan normaal. De Tweede Kamer debatteert en stemt op 24 tot en met 26 oktober over het Belastingplan 2024. Dan wordt duidelijk welke plannen definitief ingaan vanaf 1 januari 2024. HR-professionals hoeven daardoor op korte termijn minder tijd te reserveren voor de gevolgen van nieuwe zaken gerelateerd aan wetten en regels, gepresenteerd tijdens Prinsjesdag. Wanneer we aan de HR-professionals vragen waar zij hun overgebleven tijd in investeren, liggen de antwoorden in lijn met de eerder genoemde wensen voor 2024. Namelijk werkzaamheden met betrekking tot het behouden en aantrekken van medewerkers. Zo pakt 29 procent taken rondom talentontwikkeling en training op en hetzelfde percentage investeert tijd in het beloningspakket, compensatie en voordelen. 23 procent zet in op talent acquisitie en werving.

Excellente candidate- en employee experience

Sharon Parinussa, HR-director bij Visma | YouServe: “De resultaten van dit onderzoek zijn heel herkenbaar. Als Visma | YouServe hebben wij de ambitie om employer of choice te worden, waarbij gelukkige medewerkers het verschil kunnen maken voor onze klanten. Om dat mogelijk te maken zijn onze pijlers om nieuw talent en zij-instromers alle mogelijkheden te bieden voor een HR & payroll carrière. We zetten daarom groot in op een excellente candidate- en employee experience, waarbij de focus ligt op het aantrekken en het behouden van talent. Thema's zoals employer branding, learning & development, duurzame inzetbaarheid en leiderschap staan hoog op onze HR-agenda.”

Over het onderzoek

Dit onderzoek is in opdracht van Visma | YouServe uitgevoerd door PanelWizard onder 511 Nederlandse uitvoerenden, (mede)beslissers en eindverantwoordelijken op het gebied van HRM/personeel van 18 jaar en ouder. 

In gesprek met HR-vakgenoten?

Raak jij ook niet uitgepraat over HR en wil je graag eens sparren met vakgenoten? Op dinsdag 31 oktober organiseert Visma | YouServe hét HR-event vol inspiratie, trends en best practices: YouInspire. Leer over de toekomst van werk in de “age of intelligence” en succesvolle HR-transformatie. Krijg inzicht in de nieuwste ontwikkelingen zoals digitale onboarding, Robotics en AI. En laat je bijpraten over de impact van nieuwe wet- en regelgeving op je HR-beleid. Kortom: een middag vol inspiratie. Wil jij hierbij zijn? Meld je dan aan:

Meld je aan voor YouInspire