Hoe blij ben jij met je huidige HR-software? Bespaart het je tijd? Sluiten de mogelijkheden aan op al je behoeften? De gebruikte software binnen je organisatie lijkt misschien een vaststaand gegeven, maar wie niet verder kijkt, mist kansen. Met optimale HR-processen focus je zelf meer op andere HR-zaken en verhoog je de werknemerstevredenheid. Deze 7 tekenen wijzen erop dat overstappen voor jouw organisatie een slimme keuze is.

1. Je hebt naast software geen verdere HR-ondersteuning

Met alleen een softwarepakket ben je er niet. Een succesvolle digitale transformatie hangt van veel meer factoren af. Dat begint al met een goede implementatie, waarbij iemand bepaalt hoe de software optimaal binnen de werkprocessen past. Wellicht is er hier en daar maatwerk nodig om de software zo goed mogelijk te gebruiken. 

Na de migratie is het tijd om de vernieuwing aan je medewerkers en managers te introduceren. Dit vraagt vaak veel van ze. Met aandacht voor een goede overgang voorkom je dat ze na 3 maanden nog steeds niet weten welke voordelen de nieuwe software ze oplevert. 

2. Je huidige HR-software koppelt niet met andere applicaties

Als je met losse systemen en applicaties werkt, doe je in feite dubbel werk. Zonde! Dit kost je niet alleen tijd, maar is ook enorm foutgevoelig. Zie HR-software als een ijverige collega die al dit onnodige handwerk voor je opknapt. Zo verbind je gemakkelijk bedrijfseigen applicaties met externe software. Je personeelssysteem, salarisverwerking en pensioenfonds staan zo bijvoorbeeld met elkaar in verbinding, waardoor je nooit achter de feiten aan loopt. 

3. Medewerkers hebben geen regie over hun eigen HR-zaken

Een papiertje hier, een online dossier daar. In een wereld waarin werkplekken flexibeler dan ooit zijn, heb je een heldere online omgeving nodig voor HR-zaken. Een plek waar HR-collega’s, managers en medewerkers hun gegevens gemakkelijk inzien, waar ze ook zijn. Met cloudgebaseerde software regelen je werknemers hun HR-zaken zelf en heeft het lijnmanagement altijd realtime inzicht. Dat is niet alleen prettig voor hen, maar scheelt de HR-afdeling ook enorm veel administratief werk. 

4. Je twijfelt of je huidige systeem en werkwijze wel veilig zijn

Digitalisering gaat gepaard met veiligheid. Of misschien juist een gebrek daaraan. Hoe kwetsbaar is jouw organisatie als het gaat om digitale veiligheid? De onderwerpen privacy en databescherming zijn bij veel bedrijven niet on top of mind, terwijl er om de haverklap datalekken zijn. Daarnaast vraagt de AVG om goede beveiliging en kennis van de laatste wet- en regelgeving. Door te kiezen voor een centrale, beveiligde plek voor al je gevoelige informatie werk je altijd veilig. Fysiek tekenen is zelfs overbodig dankzij de digitale handtekening. 

Zorg er daarnaast voor dat je altijd op de hoogte bent van de veranderende wet- en regelgeving op HR-vlak. Bijvoorbeeld door een HR-consultant in te schakelen die je hierbij ondersteunt. 

5. Je huidige software past niet bij je werkprocessen

Je wilt dat de software waarmee je werkt 100% matcht met je processen en behoeftes. Toch gebruiken veel HR-afdelingen software die tekort schiet. Zo blijf je bezig met losse Excel-sheets en zelf in elkaar gedraaide dashboards. Kies daarom voor een pakket dat volledig af te stemmen is op jouw organisatie en zorg dat het zorgvuldig wordt ingericht. Dit is een doorlopend proces, waarbij je continu blijft optimaliseren. 

6. Je bent niet helemaal op de hoogte van wijzigingen in wet- en regelgeving

Met constant veranderende wetten en regelingen weet je als organisatie soms niet meer waar je wel en geen recht op hebt. Dat kan je flink wat geld kosten. Investeer daarom niet alleen in goede software, maar in een veel breder HR-pakket. Met goede tools en volledige kennis til je jouw HR-beleid pas echt naar een hoger niveau. 

7. Je bent allang overtuigd, maar kijkt op tegen de ingewikkelde overstapfase

Best interessant, al die uitgebreide HR-pakketten. Maar dat hele overstapgedoe hangt als een donderwolk boven je hoofd. Je hebt helemaal geen tijd voor een langdurig implementatietraject en de verschillende opties duizelen je. Verandering zorgt vaak voor weerstand, maar die is in dit geval onnodig. 

Met de juiste ondersteuning krijgt je hele organisatie een zachte landing tijdens en na de implementatie van je nieuwe softwarepakket. De nieuwe online omgeving wordt volledig voor je ingericht, zodat de hele organisatie er direct mee aan de slag kan. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen en kun je medewerkers met vragen zelfs doorsturen naar een servicedesk. Fijn!

Moeiteloos digitaal transformeren met de YouServe Bundel

Met de juiste ondersteuning is de stap naar een nog professionelere HR-strategie makkelijk gemaakt. Wat je precies nodig hebt? Veilige software die past bij je organisatie, een prettig implementatieproces voor een optimale overgang en blijvende service bij vraagstukken rondom HR. Wij hebben die 3 pijlers gebundeld in de YouServe Bundel. Een totaaloplossing die jouw HR-beleid optimaal ondersteunt. 


Wil je meer weten over de toegevoegde waarde van de YouServe Bundel voor jouw organisatie? Onze specialisten vertellen je er graag meer over.

Lees meer over de YouServe Bundel