Een veranderende arbeidsmarkt vraagt om aanpassingen in je bedrijfsstrategie. Processen outsourcen kan dan een oplossing zijn. Hierbij besteed je bepaalde taken uit aan externe specialisten. Zo outsourcen veel HR-afdelingen hun salaris- en HR-administratie. Deze 5 tekenen wijzen erop dat dit ook voor jouw bedrijf een goed idee is.

1. Je hebt te weinig tijd voor strategische HR-activiteiten

Hoeveel ben jij met het menselijke gedeelte van je HR-werk bezig? Er staan genoeg strategische HR-vraagstukken op de agenda. Zo zijn we veel meer hybride gaan werken, is het lastiger dan ooit om personeel te vinden en zitten je HR-processen midden in een digitale transformatie. Als je vooral bezig bent met de administratieve kant van je werk, blijft daar weinig tijd meer voor over. Met outsourcing creëer je die tijd. Je legt je operationele en administratieve taken bij iemand anders neer, zodat je andere HR-activiteiten niet achterblijven. 

2. Je vindt door de huidige arbeidsmarkt niet genoeg HR-collega’s

Het vacatureniveau binnen human resources ligt op dit moment wel 64% hoger dan voor de coronacrisis. Er is veel personeel nodig om meer personeel te vinden. Je HR-team ervaart misschien onderbezetting of werkt onder een hoge werkdruk. In dit geval vind je via outsourcing een team aan extra collega’s dat zich volledig stort op je salaris- en HR-administratie. Een handige oplossing die je HR-team meer ademruimte geeft. 

3. Je hebt geen grip op de HR-kosten

Werknemers komen en gaan. Daarom is het ontzettend lastig om het juiste aantal HR-professionals voor jouw totaal aantal medewerkers in dienst te hebben. Je HR-kosten schieten al snel alle kanten op. Met outsourcing zijn je kosten schaalbaar en bewegen ze mee met je organisatie. Je betaalt namelijk een vast bedrag per medewerker per maand. Krimpt of groeit je organisatie? Dan veranderen je kosten maandelijks mee. Zo heb je extra capaciteit als dat nodig is, of neem je in rustige tijden juist minder HR-ondersteuning af.

4. Je hebt te weinig specialistische kennis in huis

De payroll-administratie en HR-administratie vragen om veel specialistische kennis. Je moet altijd op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cao’s, wet- en regelgeving. Kennis bijspijkeren kost tijd, die er niet altijd is. Met outsourcing kies je voor een vaste externe expert die met niets anders bezig is dan payroll-administratie en HR-administratie. Hij of zij neemt het vaste team HR-medewerkers werk uit handen en laat ze profiteren van nieuwe kennis. 

5. Je hebt maar 1 salarisadministrateur in dienst

Je werknemers zijn de motor van je bedrijf. Het is op dit moment belangrijker dan ooit om je personeel tevreden en gemotiveerd te houden. Hun salaris te laat, verkeerd of helemaal niet betalen is geen optie. Maar wat als je salarisadministrateur ziek wordt, voor langere tijd op vakantie wil of zelfs uit dienst gaat? Dan heb je een gigantisch probleem. Met het outsourcen van je payroll-administratie kies je voor continue kwaliteit, wat er ook gebeurt.

Vind de outsourcing-oplossing die bij je past

Outsourcen hoeft niet te betekenen dat je alles uitbesteedt, al kan dat wel. Wij hebben 6 oplossingen uitgedacht waarmee je de kwaliteit van je salaris- en HR-administratie eenvoudig verhoogt. Zo kun je ook alleen je payroll-administratie outsourcen, enkel je HR-adminstratie uitbesteden of kiezen voor een handige HR ServiceDesk. 

Benieuwd hoe onze oplossingen jouw HR-team ondersteunen? Lees er alles over op de pagina over payroll- en HR-outsourcing of plan een kennismakingsgesprek met onze specialisten.

Lees meer over outsourcing

Outsourcing iets voor jou?

Doe de scan en ontdek of outsourcing iets voor jouw organisatie kan betekenen.

Doe de scan