HR-trends: wat houdt de HR-professional bezig?

Strategische HR-uitdagingen. De opkomst van AI, geëvolueerde taken met nadrukkelijk meer impact op de organisatie dan voorheen. Er speelt van alles in het HR-domein. Visma YouServe doet voortdurend onderzoek naar belangrijke ontwikkelingen en trends in het HR-vakgebied. Op deze themapagina lees je meer over de belangrijkste thema's, ontwikkelingen en uitdagingen.

Onderzoeksrapport: De stand van technologie in HR in 2024

AI en geavanceerde technologieën veranderen onze manier van werken. Dat biedt kansen én uitdagingen voor HR en salarisadministratie. Waar liggen de kansen voor robotisering en AI? Blijft HR nog wel mensenwerk? En: is digitale innovatie dé oplossing voor te hoge werkdruk? Dit en meer vroegen wij aan HR Nederland. 

Stand van technologie in HR in 2024

digitalisering AI robotics
HR Kopzorgen

Wat zijn de grootste kopzorgen van HR-Nederland in 2024?

De arbeidsmarkt staat nog steeds flink onder druk. Werven van nieuw personeel en het behoud van bestaand personeel zijn dan ook thema’s die bij veel HR-professionals centraal staan. En dat met maar liefst vijf generaties op de werkvloer! Wij deden voor het derde jaar op rij onderzoek naar de grootste HR-kopzorgen. Lees er alles over in het onderzoeksrapport.

HR Kopzorgen onderzoek 2024

Onderzoekspaper HR-transformatie 2023

Sourcing, talent development en arbeidskosten. Dit zijn de grote vraagstukken van veel HR-afdelingen. Hoe toekomstbestendig zien HR-directeuren hun strategie op deze onderwerpen? Wat zijn de meest recente inzichten? En wat is er nodig om duurzaam succesvol te zijn?

HR-transformatie 2023

Onderzoekspaper HR-transformatie 2023
HR kopzorgen

HR Kopzorgen: de grootste zorgen van HR-professionals

De druk op HR-professionals om geschikt personeel te vinden neemt toe. Bijna de helft van HR-professionals past het eisenpakket aan om geschikt personeel te werven. Dit blijkt uit het HR Kopzorgen onderzoek 2023. Naast het werven van nieuw personeel zijn ook het behoud van personeel en het zorgen voor een aanvaardbare werkdruk in de organisatie grote zorgen die spelen bij HR-professionals.

Lees meer over HR Kopzorgen

Trendrapport HRM in 2022: de spanning tussen uitvoering en regie

Welke taken, verantwoordelijkheden en HR-thema’s verdienen de hoogste prioriteit en hoe organiseer je dat? Hoe bewaak je de balans tussen uitvoering en regie? En hoe kijken HR-afdelingen in 2022 aan tegen outsourcing? Wij vroegen HR-Nederland in september 2022 om de actuele stand van zaken.

Trendrapport HRM in 2022

trendrapport HRM in 2022

Meer weten? 

Wil jij weten hoe onze software of services je kunnen helpen? Eén van onze adviseurs helpt je graag verder.

Contact