Wet- & regelgeving

Wet- en regelgeving is complex en voortdurend in beweging. Vaak hebben wijzigingen veel impact op een organisatie. Wat zijn de laatste trends van wet- en regelgeving met impact op het gebied van HR? Onze specialisten volgen de ontwikkelingen nauwgezet en staan regelmatig in contact met betrokkenen zoals de Belastingdienst en het UWV. Blijf op de hoogte en lees de laatste stand van zaken op onze themapagina.

Abeelding website_wetenregelgevingverlof.jpg

Whitepaper: wet- en regelgeving rondom verschillende verlofsoorten

Nederland kent veel soorten verlof met allemaal hun eigen wet- en
regelgeving. Om meer duidelijkheid en inzicht te krijgen, hebben
wij de informatie voor de vakantiedagen, zorg-, geboorte- en
ouderschapsverlof gebundeld in een whitepaper.

Verlofsoorten

Maximale transitievergoeding verhoogd in 2022

Als je als werkgever een werknemer ontslaat of het contract niet verlengt, dan heeft de werknemer recht op een transitievergoeding. De maximale transitievergoeding is vanaf 1 januari 2022 verhoogd van € 84.000 naar € 86.000. Het maximumbedrag is aangepast aan de ontwikkeling van de contractlonen. Welke gevolgen heeft dit voor jouw organisatie?

Transitievergoeding

Afbeelding website transitievergoeding.jpg

Afbeelding website STAP kennispagina.jpg

1000 euro STAP-budget voor opleiding

Vanaf 1 maart 2022 kan iedere werkende en werkzoekende €1000 subsidie per jaar aanvragen voor een opleiding. Dit heet het STAP-budget: Stimulans Arbeidsmarkt Positie. Deze subsidie kan de aanvrager inzetten om zichzelf te ontwikkelen op professioneel vlak. Ben jij op de hoogte van de ins en outs van het STAP-budget, hoe het werkt en wat het kan opleveren voor de werknemers in jouw organisatie?

STAP budget

Meer over wet- en regelgeving

Whitepaper: wijzigingen in loonaangifte per 2022

In 2022 zal de doorvoering van verschillende wijzigingen in de loonaangifte veel meer invloed hebben op je werk. Wil je weten welke nieuwe codes en rubrieken gaan gelden en nog belangrijker: waar je dan vooral op moet letten? Download dan snel de whitepaper!

Wijzigingen loonaangifte

Loonsubsidie NOW keert terug

Sinds eind november zijn de coronamaatregelen weer aangescherpt. Dit heeft wederom grote gevolgen voor ondernemers en werkenden en daarom heeft het kabinet het steunpakket uitgebreid. Een belangrijk onderdeel is de terugkeer van de loonsubsidie NOW (NOW5).

NOW regeling

Hybride werken: de uitdagingen voor 2022

Veel organisaties kiezen ervoor om hybride werken - afwisselend op kantoor en thuis - te blijven faciliteren, ook als de corona-regels in de toekomst versoepeld worden. Werknemers die daarvoor kiezen én hun werkgevers zullen vanaf 2022 voor verschillende uitdagingen komen te staan, omdat er het een en ander zal wijzigen in de wet- en regelgeving. In dit artikel lees je er meer over.

Hybride werken

Whitepaper: corona steunregelingen komen tot een eind

Stap voor stap worden de coronamaatregelen aangescherpt. Tegelijkertijd stoppen diverse steunregelingen. Per 1 oktober 2021 kwam er een einde aan de loonkostensubsidie NOW, de subsidie voor vaste lasten TVL en het bijzonder belastinguitstel. Maar het kabinet staakt niet álle coronasteun. Wil je weten welke steunregelen nog doorlopen? Download dan de whitepaper!

Steunregelingen

Whitepaper: premies en tarieven voor werkgevers voor 2022

Het CPB verwacht dat de cao-lonen in 2022 hard zullen stijgen. Samen met de aangekondigde wijzigingen op Prinsjesdag betekent dit dat de loonkosten voor veel organisaties omhoog gaan. Ook voor jouw organisatie? In deze whitepaper zetten we alle wijzigingen op een rij.

Premies en tarieven 2022

Einde overgangsrecht levensloopregeling per 2022

De levensloopregeling is in 2006 ingevoerd om belastingvrij te sparen, om een inkomen te hebben bij het opnemen van onbetaald verlof. Sinds 2021 is deze regeling niet meer beschikbaar voor nieuwe deelnemers en bestaat er voor betaalde deelnemers een overgangsrecht. Meer hierover weten? Lees dan ons artikel over de levensloopregeling.

Levensloopregeling

Prinsjesdag 2021

Op dinsdag 21 september 2021 was het Prinsjesdag. De dag die in het teken staat van de Miljoenennota en de Rijksbegroting. De nota en rijksbegroting bevatten informatie over de plannen van het kabinet. Wil je weten welke 5 belangrijkste veranderingen prinsjesdag heeft op HR gebied? Lees dan ons prinsjesdag artikel.

Prinsjesdag 2021

Blijf op de hoogte

Wil je ook graag artikelen, blogs en whitepapers over het vakgebied HRM ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief