De Dynamic Payslip is een extra toevoeging in een moderne look & feel, die beschikbaar is naast de traditionele loonstrook. Deze feature is te zien in de dossiers van alle medewerkers in HRYou.

Wat is een dynamic payslip (dynamische loonstrook)?

Een dynamic payslip is inhoudelijk eigenlijk niet anders dan een loonstrook zoals iedereen - die in loondienst is - kent. Het grote verschil is de vormgeving en het dynamische karakter: met een dynamic payslip zie je de gegevens die op de loonstrook staan op een interactieve, overzichtelijke manier op je scherm. 

In één overzicht zie je voortaan de netto salarissen of de ingehouden pensioenpremies uitgesplitst per periode. Op diverse onderdelen gemakkelijk te vergelijken zonder dat je loonstrookjes uit het verleden uit moet pluizen. 

De traditionele loonstrook is nog steeds zichtbaar en te downloaden. 

Zo ziet de dynamic payslip eruit:

foto 2.png

unnamed.png

Wat zijn de voordelen van de dynamic payslip?

Op een traditionele loonstrook staat alle informatie over het salaris van één periode. Door het statische karakter is die informatie alleen voor de actuele periode zichtbaar. Wil je vergelijken? Dan zul je zelf de loonstroken naast elkaar moeten leggen. Met een dynamische loonstrook wordt al deze informatie op een duidelijke, interactieve manier gepresenteerd. Het onderwerp waar je als medewerker meer over wilt zien klik je aan. Deze salarisgegevens kun je vervolgens gemakkelijk vergelijken met andere periodes. Dat laatste is in deze tijd heel handig, want door de vele wijzigingen in wet- en regelgeving zien medewerkers veel veranderingen op hun loonstrook. De dynamic payslip maakt het gemakkelijker om de veranderingen te vergelijken en te zien in welke onderdelen van het salaris veranderd zijn.

De voordelen op een rijtje:

 • Gratis te gebruiken
 • Snelle inzage tussen bruto en netto loon
 • Eenvoudig netto resultaat(en) zichtbaar over 1 of meerdere periode(s)
 • Snel vergelijken van looncomponenten over verschillende periodes
 • Duidelijk overzicht m.b.t. uitbetaling van specifieke looncomponenten
 • Moderne look & feel
 • Ook beschikbaar op mobiel en tablet
 • Eenvoudig te downloaden
 • Besparing: niet alleen geld en tijd, maar je bent ook op een verantwoordelijke manier bezig met het milieu. Geen gedoe met papieren die kwijtraken en veel sneller dan per post.
  •  
  •  

Wil je zien hoe het werkt?

Bekijk dan deze video:

Wil je (nog) geen gebruik maken van de Dynamic Payslip? 

Dan kan de feature eenvoudig worden uitgeschakeld op de volgende manier. 

Ga hiervoor naar:

 1. Instellingen → gegevensuitwisseling  → interfaces
 2. Kies peildatum: 01-05-2022
 3. Indien je geen dynamic payslip wilt activeren zet je het vinkje uit bij: Loonstroken na Dynamic payslip

Let op:

Indien je deze menukeuze niet hebt, vraag dan een collega die rechten heeft voor het beheren van de instellingen.

Meer informatie

De meest recente informatie over nieuwe releases vind je altijd op de Community. Hier kun je ook eventuele vragen stellen. Wil je liever persoonlijk contact? Neem dan contact op met je vaste contactpersoon bij Visma | YouServe of via het contactformulier op de website.

Contact