De snel veranderde arbeidsmarkt vraagt andere competenties van werknemers, wat in de huidige crisis nog eens sterk wordt benadrukt. Daarom is het van groot belang dat iedere medewerker zich blijft ontwikkelen. Als je waarde hecht aan de ontwikkeling van het personeel, ben je als werkgever in de huidige krappe markt ook meteen een stuk aantrekkelijker. Maar dit permanente leren en ontwikkelen lukt niet zomaar; daarvoor is de inzet van de medewerker én van jouw gehele organisatie hard nodig. Op onze themapagina lees je alles over de ontwikkeling van medewerkers.

Jouw medewerkers motiveren en aan je binden

De arbeidsmarkt is gespannen en het einde lijkt nog niet in zicht. Nieuw talent werven is belangrijk, maar hoe zorg je ervoor dat ook de achterdeur dicht blijft? Om je huidige personeel binnen te houden, moet je in hen investeren. Hoe motiveer je medewerkers en bind je ze aan je organisatie?  Lees meer op onze kennispagina.

Medewerkers motiveren en binden

Investeer in huidig personeel
Aan de slag met talentmanagement

Talentmanagement: het vinden en ontwikkelen van talent

Het potentieel van talentmanagement blijft in veel organisaties onbenut. En dat terwijl effectief talentmanagement je organisatie veel oplevert: medewerkers op de juiste plek, waar ze gemotiveerd, betrokken en waardevol zijn voor jouw organisatie. Lees meer  hoe je werk maakt van talentmanagement.

Talentmanagement

Maak medewerkers eigenaar van hun ontwikkeling

Aantrekkelijk werkgeverschap betekent dat je medewerkers in staat stelt om te groeien en te leren. Maar hoe zorg je ervoor dat medewerkers betrokken zijn en eigenaarschap nemen over hun ontwikkeling? Lees dan de concrete tips en aanbevelingen.

Medewerker eigenaar van ontwikkeling

Maak medewerkers eigenaar van hun ontwikkeling

Afb-persoonlijk ontwikkelplan_kennispagina.jpg

Het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Als je werkt, wil je jezelf blijven ontwikkelen. Dit kan zijn in de vorm van een opleiding, cursus of een functie of taak die je wilt uitvoeren. Wil je als organisatie planmatig werken aan de ontwikkeling van medewerkers? Het persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) is een beproefde methode om dat te doen. Lees op onze kennispagina alles over de POP.

Persoonlijk ontwikkelingsplan

Whitepaper: Ontwikkelgesprekken die wél motiveren

In de meeste organisaties zijn gesprekken over ontwikkeling een onderdeel van de jaarlijkse gesprekscyclus. Wil je tips hoe je als leidingegevende de ontwikkelgesprekken in jouw organisatie beter kan laten verlopen? Download dan de whitepaper!

Ontwikkelgesprekken die motiveren

Ontwikkelgesprekken die wel motiveren

Whitepaper: stimuleer eigen regie en een leven lang leren

Omdat iedere werknemer anders is en zich ontwikkelt op een andere manier, is het belangrijk dat ze zelf de regie nemen over hun loopbaan en ontwikkeling. Wil je weten hoe je dit eigenaarschap kunt stimuleren binnen je organisatie? Download dan de whitepaper.

Stimuleer eigen regie

Afbeelding website_C5WP1_stimuleer eige regie.jpg

Afbeelding website_C5WP3_leerklimaat.jpg

Whitepaper: creëer een veilig en sterk leerklimaat

Wil je dat de werknemers de regie nemen over hun ontwikkeling en enthousiast aan de slag gaan met een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)? Dan moet je ook werken aan een sterke leercultuur binnen je organisatie. Wil je weten hoe je dit aanpakt? Download dan de whitepaper.

Veilig leerklimaat

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen in het HR-vakgebied? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Nieuwsbrief