Voorjaarsnota, Prinsjesdag & belastingplannen

In de Voorjaarsnota doet het kabinet de eerste aankondiging van de belastingplannen voor volgend jaar. Op Prinsjesdag zijn deze concreter en wordt het volledige Belastingplan bekendgemaakt.

Welke plannen hebben gevolgen op HR-gebied? Op deze themapagina zetten we alles wat jij als werkgever moet weten overzichtelijk op een rij.

2C-Prinsjesdag23.jpg

Alles over de HR-plannen uit het Belastingplan 2024

Op Prinsjesdag 2023 heeft het kabinet bekendgemaakt wat het Belastingplan 2024 inhoudt. Daar vallen ook allerlei plannen onder met gevolgen voor je HR-beleid. Welke dat precies zijn en wat ze betekenen, zetten we in dit artikel voor je op een rij.

HR-plannen Belastingplan 2024

Webinar 29 september: Prinsjesdag 2023

Dinsdag 19 september is het Prinsjesdag. Een wat andere Prinsjesdag dan normaal vanwege het demissionaire kabinet, maar alsnog een dag waarop de veranderingen in wet- en regelgeving voor 2024 bekendgemaakt worden. In het gratis webinar op vrijdag 29 september om 11.00 uur neemt kennisexpert Jan Dekkema je mee in de belangrijkste veranderingen en wat dit betekent voor jouw HR-beleid in het nieuwe jaar.

Meld je aan voor het webinar

Wat we nu weten over de CO2-heffing

Het kabinet broedt er al een tijdje op: de CO2-heffing voor werkgevers. Eigenlijk moest de nieuwe wet al in 2022 ingaan, maar door de lange kabinetsformatie is dat niet gelukt. De wet gaat nu in per 1 januari 2024. Wat weten we nu over de CO2-heffing en waar moet je als werkgever rekening mee houden? We delen het met je in deze blog.

CO2-heffing

Alles over het Belastingplan 2024

Verplicht minimumuurloon vanaf 2024

Vanaf 1 januari 2024 gaat het verplichte minimumloon per uur in. Daarmee verdwijnen de vaste minimum maand-, week- en daglonen. Wat verandert er precies en wat zijn de gevolgen voor jou als werkgever? Je leest het in dit uitgebreide artikel.

Verplicht minimumuurloon 2024

Het nieuwe pensioenstelsel: veranderingen en impact

We zitten sinds 1 juli in de overgang naar een nieuw pensioenstelsel. Organisaties mogen de komende jaren de nieuwe pensioenregels doorvoeren. Wat verandert er precies, wat voor impact heeft dit op jou als werkgever en hoe ziet de besluitvorming eruit?  Je leest het in dit artikel.

Het nieuwe pensioenstelsel

Dit zijn de HR-plannen voor 2024 uit de Voorjaarsnota

Wat verandert er in 2024 op het gebied van wetten en regels voor HR? En welke impact heeft dat op jou als werkgever? Hoewel dat op Prinsjesdag pas concreet bekend wordt, staat er alvast een vooraankondiging in de Voorjaarsnota. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de nieuwe HR-plannen.

HR-plannen '24 uit Voorjaarsnota

Hoe lang heeft een zieke AOW’er recht op loon in 2023?

Op 1 juli 2023 ging er een wijziging in van de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd. Dit betekent onder andere dat de loondoorbetaling bij ziekte verandert. Hoe lang heeft een zieke AOW'er vanaf nu recht op loon en waar moet de werkgever rekening mee houden? Lees het hieronder.

Loondoorbetaling zieke AOW'er

Vastleggen visie medewerker op re-integratie vanaf nu verplicht

Sinds 1 juli 2023 is het voor jou als werkgever verplicht om de visie van een zieke medewerker op zijn of haar re-integratie vast te leggen. Wat houdt dit precies in en hoe voldoe je aan deze nieuwe regeling? Dat leggen we uit in dit artikel.

Vastleggen visie re-integratie

Nieuwe uitzonderingsregel voor thuiswerkende grensarbeiders

Voor grensarbeiders ging op 1 juli een nieuwe uitzonderingsregel in. Dankzij deze regeling kunnen ze vaker thuiswerken, zonder dat de sociale zekerheid naar het woonland verschuift. In dit blog vertellen we je hoe het zit.

Regeling grenswerkers

Dit houdt de beperking van de 30%-regeling in

Er komt een beperking van de 30%-regeling. Deze staat ook wel bekend als de expatregeling. Wat is de situatie nu, wat gaat er veranderen en wat betekent dat voor jou als werkgever? In dit artikel lees je alle details.

Beperking 30%-regeling