Voorjaarsnota, Prinsjesdag & belastingplannen

In de Voorjaarsnota doet het kabinet de eerste aankondiging van de belastingplannen voor volgend jaar. Op Prinsjesdag zijn deze concreter en wordt het volledige Belastingplan bekendgemaakt.

Welke plannen hebben gevolgen op HR-gebied? Op deze themapagina zetten we alles wat jij als werkgever moet weten overzichtelijk op een rij.

Dit zijn de HR-plannen voor 2024 uit de Voorjaarsnota

Wat verandert er in 2024 op het gebied van wetten en regels voor HR? En welke impact heeft dat op jou als werkgever? Hoewel dat op Prinsjesdag pas concreet bekend wordt, staat er alvast een vooraankondiging in de Voorjaarsnota. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de nieuwe HR-plannen.

HR-plannen '24 uit Voorjaarsnota

Wat we nu weten over de CO2-heffing

Het kabinet broedt er al een tijdje op: de CO2-heffing voor werkgevers. Eigenlijk moest de nieuwe wet al in 2022 ingaan, maar door de lange kabinetsformatie is dat niet gelukt. De wet gaat nu in per 1 januari 2024. Wat weten we nu over de CO2-heffing en waar moet je als werkgever rekening mee houden? We delen het met je in deze blog.

CO2-heffing

Prinsjesdag '22: alle HR-plannen uit het Belastingplan 2023 op een rij

Op Prinsjesdag 2022 heeft het kabinet het Belastingplan 2023 bekendgemaakt. Er staan heel wat plannen in met gevolgen op HR-gebied. Wat houden deze HR-plannen in en waar moet je rekening mee houden als HR-professional? In dit artikel lees je alles wat je moet weten.

HR-plannen 2023

Alles over het Belastingplan 2023

Whitepaper: werk moet meer lonen: kabinetsplannen 2023

Het kabinet wil werken meer lonend maken. In deze whitepaper vind je alle (verwachte) nieuwe tarieven en schijven in de loon- en inkomstenbelasting, de heffingskortingen en de premiepercentages voor de sociale verzekeringen voor 2023. 

Werk moet meer lonen

Whitepaper: Werknemer in 2023 nog duurder

Naast nieuwe tarieven en premies moet je in 2023 ook rekening houden met een stijging van het minimumloon, de reiskostenvergoeding en de vrije ruimte en de versobering van de 30%-regeling. Lees welke aanpassingen nodig zijn om volgend jaar aan de nieuwe maatregelen te  voldoen. 

Werknemer duurder

Whitepaper: Regelingen om loonkosten te verlagen 

De overheid heeft ondernemen met oog voor mens en klimaat zo hoog in het vaandel staan dat organisaties via allerlei (subsidie)regelingen hun loonkosten kunnen verlagen. In deze whitepaper lees je over regelingen en relevante wijzigingen per 2023.

Regelingen 2023

Dit houdt de beperking van de 30%-regeling in

Er komt een beperking van de 30%-regeling. Deze staat ook wel bekend als de expatregeling. Wat is de situatie nu, wat gaat er veranderen en wat betekent dat voor jou als werkgever? In dit artikel lees je alle details.

Beperking 30%-regeling

Alles over de verhoging van de onbelaste kilometervergoeding per 2023

In het belastingplan 2023 is definitief besloten dat de onbelaste reiskostenvergoeding omhoog gaat. Wat houden de nieuwe regels precies in en wat zijn de gevolgen voor jou als werkgever? In deze blog lees je alle details.

Verhoging km-vergoeding

Wat je moet weten over de verhoging van het minimumloon vanaf 2023

Het minimumloon, ook wel bekend als WML (Wettelijk Minimumloon), gaat de komende jaren omhoog. Hoe zit het precies met die verhoging en wat is de impact op jou als werkgever? Je leest het hieronder.

Verhoging minimumloon

De 4 belangrijkste HR-plannen uit de Voorjaarsnota

Begin juni kwam de Voorjaarsnota 2022 uit. Daarin staan de voorgenomen belastingplannen voor 2023. Hoe zit het precies met de besluitvorming rondom deze plannen? En nog belangrijker: welke plannen hebben gevolgen op HR-gebied?

Voorjaarsnota 2022

Op de hoogte blijven van de HR-plannen voor 2024?

Wil je graag op de hoogte blijven over belastinplannen en andere wijzigingen? Vul het formulier hieronder in, dan ontvang je alle actuele informatie meteen in je mailbox.

Heb je vragen over dit artikel, of heb je hulp nodig bij bijvoorbeeld het aanpassen van je HR-processen? Neem dan contact met ons op, onze specialisten helpen je graag.

Contact met Visma | YouServe

Ja, houd mij op de hoogte:

* Verplichte velden