Retail

De opkomst van de ecommerce heeft de retailsector op zijn kop gezet. Het online oriëntatie- en het koopgedrag stijgt jaarlijks nog altijd. Corona heeft dat nog een extra push gegeven. Fysieke winkelketens hebben zichzelf aangepast door on- en offline commerce te combineren. Al deze ontwikkelingen hebben de manier van werken aanzienlijk veranderd. Daar moet je HR-strategie en -aanpak zich op aanpassen. Visma | YouServe helpt hierbij. Met software en services om je HR-beleid optimaal te ondersteunen.

Neem contact op

HR-software voor de retail
Retail vraagt om meer personeel met nieuwe skills

Meer personeel met nieuwe skills

In de retail heb je veel soorten professionals nodig: van winkelpersoneel, magazijnmedewerkers tot aan gespecialiseerd IT-personeel om de inkoop of online verkopen optimaal in te richten. Op al deze niveaus zijn enorme tekorten. Met name de fysieke winkels hebben door de eerdere lockdowns moeite om de bemensing op orde te hebben. Dit legt een hoge druk bij de HR-afdeling. Er moet vol ingezet worden op zowel recruitment als doorontwikkeling en scholing. Dit vraagt veel tijd om te werken aan programma’s rondom onboarding en talent management. Visma | YouServe helpt. Onze HR-software en services ondersteunen jouw HR-strategie optimaal. Omdat wij weten dat mensen je grootste kapitaal zijn. 

Digitalisering in de retail

Om succesvol te zijn in de retail is digitalisering voorwaarde. Producten leggen een complexe route af van de groothandel naar het magazijn, om vervolgens via een fysieke winkel of een bezorger bij de klant te komen waar het product vervolgens regelmatig weer wordt teruggestuurd. Het HR-landschap is intussen even complex geworden. De HR-software moet aan hoge eisen voldoen en optimaal samenwerken met alle andere applicaties binnen het IT-landschap. Connectiviteit is key. Visma | YouServe helpt hier veel klanten mee. Denk aan het leggen van koppelingen in het HR-domein met bijvoorbeeld je verzuim-, recruitment- en/of leersysteem, of de Belastingdienst en het pensioenfonds. Zo maken wij het dagelijks werk op de HR-afdeling sneller en slimmer. 

Digitalisering in de retail
Bouwen aan een stevig HR-fundament in de retail

Bouwen aan een stevig HR-fundament

Visma | YouServe helpt om je om te bouwen aan een stevig HR-fundament, dat flexibel genoeg is om mee te veranderen met de organisatie. Onze HR- en payroll software ondersteunt alle cao’s in de retail. Je beschikt over een uitgebreide set van de meest voorkomende processen, templates en rollen in jouw branche. Deze zijn bovendien aan te passen aan de wensen in jouw organisatie. Door een optimaal ingericht HR-landschap beschik je over inzichten om gefundeerde beslissingen te nemen over aanname, doorstroom en uitstroom. Onze grote poule van vakmensen (225+) staat bovendien voor je klaar om je te ondersteunen bij elke HR-uitdaging. Of het nu gaat om de implementatie, adoptie, verdere optimalisatie of specialistische HR-vragen.

Profiteer van alle mogelijkheden om jouw HR optimaal in te richten

Interface-dev.png

HR-software

Onze HR- software en payroll-software helpt je om je HR-landschap te digitaliseren en te robotiseren. Werk efficiënt en effectief, profiteer van betere gegevensverwerking en krijg perfect inzicht in data om je personeelsbestand optimaal te managen. 

Team.png

HR-services

Door ons brede pakket van HR-services profiteer jij van alle gewenste kennis, expertise en capaciteit om je doelstellingen te realiseren.
Welke HR-uitdagingen je ook hebt, wij helpen je.

Work in progress.png

Outsourcing

Door het outsourcen van de maandelijkse HR- en salarisadministratie heb jij meer tijd voor HR-vraagstukken en strategisch HRM. Wil je tijdelijk versterking? Dit kan ook via onze poule met interim HR-professionals

Organisaties die je voorgingen

Logo Pointlogiv Logo Netive Logo Workforce IT Logo Parsec Logo Parsec  

 

Meer weten?

Wil je graag weten wat Visma | YouServe kan betekenen voor jouw uitdagingen? Laat dan je gegevens achter. Onze sectorspecialist neemt snel contact met je op voor de mogelijkheden.

Neem contact op