De experts van Visma | YouServe krijgen dagelijks honderden vragen over HR en payroll. Van vragen over verlof tot de werkkostenregeling, en van werving en selectie tot loonheffingen. Iedere maand lichten we één vraag uit die we uitgebreid beantwoorden. 

Heb jij ook een HR-gerelateerde vraag? Stuur jouw vraag in en misschien geven onze HR-experts wel antwoord op jouw vraag in de volgende editie!

Stel je vraag

 

2C-Hoe lang zieke doorbetalen.jpg

Vraag: Hoelang moet een werkgever het loon van een zieke werknemer doorbetalen?

‘Hoelang moet een werkgever het loon van een zieke werknemer doorbetalen?’ Dat is de HR-vraag van deze maand! De HR-experts van Visma | YouServe geven antwoord op de vraag, lichten de regels toe die in verschillende situaties gelden én vertellen je welke verplichtingen de werkgever hierbij heeft.

Antwoord: Doorbetalen loon zieke werknemer

Vraag: Hoelang heeft een werknemer recht op zwangerschapsverlof bij een tweeling of meerling?

De vraag van deze maand is: ‘Hoelang heeft een werknemer recht op zwangerschapsverlof bij een tweeling of meerling?’ De HR-experts van Visma | YouServe geven antwoord op de vraag en lichten de regels omtrent het zwangerschapsverlof toe.

Antwoord: Zwangerschapsverlof meerling

Andere HR-vraag?

Heb je een andere HR-gerelateerde vraag? Stuur jouw vraag in en misschien geven onze HR-experts wel antwoord op jouw vraag in de volgende editie!

Liever meteen antwoord? Met de inzet van de HR ServiceDesk van Visma | Youserve zorg je dat HR altijd bereikbaar is om vragen over de personeels- en salarisadministratie af te vangen. Zo heeft de HR-afdeling meer tijd voor het échte mensenwerk en blijft geen vraag onbeantwoord. 

HR ServiceDesk

Stuur je HR-vraag in:

* Verplichte velden