HR Kopzorgen: de grootste zorgen van HR-professionals

Bijna de helft van de HR-professionals (46%) ziet het werven van gekwalificeerde medewerkers als grootste zorg en uitdaging in het vakgebied. Dit blijkt uit ons onderzoek in 2022 onder ruim 1.000 HR-professionals naar de grootste zorgen die zij hebben in hun werk. Naast het werven van nieuw personeel zijn ook het behoud van personeel en het zorgen voor een aanvaardbare werkdruk in de organisatie grote zorgen die spelen bij HR-professionals. 

Deze drie thema's hebben wij verder uitgewerkt. Je leest in onderstaande artikelen meer informatie én praktische tips en tricks over werven, behoud van het personeel en het verlagen van de werkdruk.

Hoe werf je de best gekwalificeerde medewerkers voor jouw organisatie?

Het werven van gekwalificeerde medewerkers is bepaald geen sinecure. Het blijkt dan ook één van de grootste zorgen onder HR-professionals. HR-professionals voelen de druk om gekwalificeerd personeel te vinden om de business te laten draaien. Met deze vier tips maak je het verschil voor jouw bedrijf in de werving en selectie van nieuwe medewerkers.

Werven van gekwalificeerde medewerkers

Hoe zorg je voor behoud van medewerkers in bij jouw organisatie?  

Ook het behoud van medewerkers wordt door HR-professionals gezien als een grote zorg. Het is in de huidige arbeidsmarkt zeker geen gemakkelijke opgave. HR-professionals voelen zich verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat medewerkers binnen de organisatie willen en kúnnen blijven werken. Wij geven je tips om de kans te vergroten dat jouw medewerkers aan de organisatie verbonden blijven.

Behoud van medewerkers

Het verlagen van de werkdruk: hoe doe je dat?

HR-professionals staan momenteel voor een lastige uitdaging. Medewerkers in diverse sectoren ervaren een hoge werkdruk waardoor ook het ziekteverzuim oploopt, met alle gevolgen van dien. Reden genoeg om er als organisatie voor te zorgen dat de werkdruk voor iedereen te managen is. Maar hoe doe je dat? Je leest het in dit artikel.

Verlagen van de werkdruk

Blijf op de hoogte

Wil je ook graag artikelen, blogs en whitepapers over het vakgebied HRM ontvangen? Meld je dan aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief!

Aanmelden nieuwsbrief